Εφευρέτης παρουσιάζει χάπι που αρωματίζει τα «αέρια»

Γάλλος εφευρέτης παρουσίασε με υπερηφάνεια ένα χάπι που κάνει τα εντερικά αέρια (πορδές στην καθομιλουμένη) να μυρίζουν… σοκολάτα! 

Δεν κάνουμε πλάκα, ο Christian Poinchevall, ένας 65χρονος ερευνητής που ζει στο χωριό Gesvres και μοιάζει σαν χίπης αδελφός του Άη Βασίλη εμπορεύεται τα χάπια αυτά μέσω της ιστοσελίδας pilulepet.com και τα χρεώνει 9.99 για 60 χάπια, ενώ υπόσχεται στους αγοραστές ότι θα μπορούν «να πέρδονται στις γιορτές με στιλ».

Από την ιστοσελίδα ανακοινώνεται και η προσεχής κυκλοφορία χαπιών που θα προσδίδουν στα «αέρια» άρωμα ρόδου ή βιολέτας, καθώς και μια σκόνη που θα μειώσειτις δυσάρεστες οσμές από τα «αέρια» σκύλων ή γατών συντροφιάς.

Ο Poinchevall, ο οποίος έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς για άλλες εφευρέσεις του, οδηγήθηκε στην έρευνα μετά ένα γεύμα με φίλους του, το 2006, όταν το εστιατόριο έγινε «θάλαμος αερίων», όπως λέει. Χρειάστηκαν έξη χρόνια δοκιμών μέχρι να τελειοποιήσει την φόρμουλα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό άνθρακα, άνιθο, φύκια, φυτική ρητίνη και κακάο.

Όπως λέει ο ίδιος, η περίοδος των εορτών φέρνει πάντα αύξηση στις πωλήσεις, καθώς κάποιοι θέλουν να εφοδιαστούν με τα χάπια του για να αποφύγουν τις συνέπειες του υπερβολικού φαγητού, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που τα στέλνουν ως δώρο σε φίλους τους, θέλοντας να τους περάσουν κάποιο «μήνυμα».

Nooz.