Οι γιοι κάνουν τις μαμάδες πιο κοινωνικές

7CDA2078249E81700834F4D34A615498Η κοινωνική ζωή των μαμάδων επηρεάζεται από τη στιγμή που θα γεννήσουν

Η απόκτηση ενός γιου κάνει τις μαμάδες πιο κοινωνικές… τουλάχιστον στους χιμπατζήδες, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ερευνητές που μελετούσαν χιμπατζήδες της Τανζανίας βρήκαν ότι οι θηλυκοί χιμπατζήδες που είχαν αποκτήσει γιους, ήταν κατά περίπου 25% πιο κοινωνικοί από όσες είχαν φέρει στον κόσμο… κόρες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη, ότι η κοινωνική ζωή των μαμάδων επηρεάζεται από τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο τον απόγονό τους.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός, ότι το φύλο του παιδιού επηρεάζει τη συμπεριφορά της μητέρας από τη στιγμή της γέννησης και ότι οι αρσενικοί απόγονοι κάνουν τις μαμάδες πιο κοινωνικές, σε σχέση με το όταν αποκτούν κόρες» ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια από το τμήμα Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Duke, Anne Pusey.

Οι θηλυκοί χιμπατζήδες που είχαν γεννήσει αρσενικά, περνούσαν περίπου δύο ώρες παραπάνω τη μέρα με άλλους χιμπατζήδες, σε σχέση με τους θηλυκούς χιμπατζήδες που είχαν γεννήσει θηλυκούς απογόνους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μαμάδες δίνουν με αυτόν τον τρόπο στα νεαρά αρσενικά την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα μεγαλύτερα αρσενικά της ομάδας σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις, ακόμη κι όταν τα μικρά εξακολουθούν να… κρέμονται επάνω στις μαμάδες τους.

Αυτό δίνει στα μικρά την ευκαιρία να ξεκινήσουν να «δουλεύουν» τις κοινωνικές δεξιότητες, που θα χρειαστούν προκειμένου να επιζήσουν στον ανταγωνιστικό κόσμο των ενηλίκων.

NewsBeast.gr