Η Ξάνθη “έπνιξε” τον ΠΑΟΚ- Νίκη για τη Νίκη Βόλου- Ήττα για τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το “δώρο” που του έκανε ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως το… πέταξε στα “σκουπίδια”, καθώς έχασε 4-2 από την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια σ’ ένα εκπληκτικό κατά τ’ άλλα ματς με έξι γκολ. Οι Θεσσαλονικείς απέχουν πλέον τέσσερις βαθμούς από τους δεύτερους “ερυθρόλευκους” που τους ακολουθούν

Η Ξάνθη ήταν… πιεστική με το “καλημέρα” κι από νωρίς αναζήτησε το γκολ. Τα κατάφερε πολύ γρήγορα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Καπετάνο, ο οποίος έφυγε γρήγορα στην πλάτη του Τζιόλη και πρόλαβε την έξοδο του Γλύκου. Με ψηλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, τον οποίο και αιφνιδίασε.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έψαχνε το δεύτερο γκολ διαρκώς και παράλληλα δεν… έδινε διαδρόμους στον “Δικέφαλο του Βορρά”. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικοί οι Ακρίτες ίσως να έφταναν και στο δεύτερο γκολ και πριν από το 20′, αλλά μέχρι τότε είχε ήδη προβεί σε έντεκα λάθη.

Ο Αναστασιάδης έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανέβουν πιο ψηλά προκειμένου να εγκλωβιστεί σταδιακά η Ξάνθη. Με προσπάθειες που προέρχονταν κυρίως από την αριστερή και τη δεξιά του πτέρυγα ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος από το 30′ και μετά άρχισε να απειλεί για πρώτη φορά με αξιώσεις τους γηπεδούχους.

Επειτα από μια άριστη συνεργασία των Γκολάσα, Κίτσιου και Αθανασιάδης επετεύχθη η ισοφάριση στο 38′.
Ο πρώτος με πανέμορφο τακουνάκι έβγαλε την μπάλα στον Κίτσιου κι αυτός τη γύρισε στην περιοχή, όπου καραδοκούσε ο Αθανασιάδης που με πλασέ στη γωνία του Κυριακίδη έκανε το 1-1!

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Skoda Ξάνθη αιφνιδίασε για ακόμη μία φορά τον ΠΑΟΚ και μόλις στο 47′ πήρε και πάλι “κεφάλι” στο σκορ με πολύ όμορφο γκολ από τον Λουσέρο. Ο Καπετάνος διεκδίκησε την μπάλα και με κεφαλιά βγήκε η ασίστ προς τον Λουσέρο που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην εστία του Γλύκου.

Τα λάθη δεν τα πήραν φυσικά “εργολαβία” οι παίκτες της… Οι Θεσσαλονικείς ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο βαθμό, αλλά και αυτοί δεν απέφευγαν τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να “κυνηγούν” αναποτελεσματικά για πολλά λεπτά την Ξάνθη στο σκορ.

Το αποτέλεσμα; Η Ξάνθη πέτυχε και τρίτο γκολ στο 77′. Ο Σολτάνι έβγαλε ωραία πάσα στον Κλέιτον, κι ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε” το 3-1.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ. Σε φάση διαρκείας ο Μακ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και από κοντά μείωσε στο 81′.

Στο 88′ έπειτα από λάθος του Μάρτενς, έκλεψε ο Μπαξεβανίδης, έδωσε στο Λουσέρο κι αυτός έβγαλε τον Καπετάνο μόνο του. Αυτός “ψάρεψε” στην άμυνα του ΠΑΟΚ τον Τζιόλη και έκανε το 4-2.

 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΛΛΟΝΗ

 

Τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει η Νίκη Βόλου, που επικράτησε εντός έδρας της Καλλονής, αποτέλεσμα που την ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας (έχοντας παιχνίδι περισσότερο από τον Εργοτέλη) – Και τα δυο γκολ από τον Σκουρτάι

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να… καίγονται για τους βαθμούς της νίκης και να παίζουν επιθετικά. Η καλύτερη στιγμή της Νίκης ήρθε στο 19′, όταν ο Χογκ εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έδιωξε το διαγώνιο σουτ του Σκουρτάι

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη, αφού η Καλλονή – είχε μόνο μια καλή κεφαλιά με τον Λεοζίνιο στο 15′- ισορρόπησε το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια καλή φάση

Με το… καλημέρα στην επανάληψη, η ομάδα του Βόλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 46, όταν ο Χογκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σκουρτάι από κοντά άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν και να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά το δυνατό σουτ του Καμαρά στο 69′ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70′ ο Ταΐρης μπλόκαρε το σουτ του Σενεγαλέζου. Η Νίκη Βόλου βρήκε κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 77′ έκανε το 2-0, με το δεύτερο τέρμα του Σκουρτάι.

 

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-2

 

Δεύτερη εκτός έδρας νίκη μέσα σε λίγες ημέρες πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Μάντζιος στο 54΄ και στο 92΄ με πέναλτι ήταν ο σκόρερ των Βοιωτών, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη είχαν συντρίψει με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον απομακρύνονται από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον σημερινό αντίπαλό τους.