Αθλητικοί Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες στην πόλη Lake Macquarie με συμμετοχή του Δήμου Πατρέων

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ 100μ.Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 12”.89……
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Στον αυριανό ημιτελικό των 100μ.προκρίθηκε η Χριστίνα Ευστρατίου τερματίζοντας στην 6η σειρά(σύνολο 8) στην 2η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 12”.89. Η Ανδριάνα Νοεφύτου τρέχοντας στην τρίτη σειρά τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 13”.71, δεν κατάφερε να προκριθεί στου ημιτελικούς.
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Πρόκριση στους τελικούς και των τριών αγωνισμάτων που συμμετείχε η Χρυσή Τσοπάνογλου παρά τον μικρό τραυματισμό της από την πρώτη προσπάθεια στο άλμα. Συγκεκριμένα στο έδαφος με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία πέρασε στον τελικό με βαθμολογία 11.100 βαθμούς. Στην δοκό πέρασε με 8.850 βαθμούς και στο άλμα με 11.400 βαθμούς.
Πηγή: studio3newcastle.com

Πηγή: studio3newcastle.com

Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Με τον καλύτερο τρόπο ξημέρωσε η μέρα και άρχισε η βδομάδα για όλη την Πάτρα και τους Πατρινούς, αφού τα Πατρινόπουλα στην μακρινή Αυστραλία διαπρέπουν από την πρώτη ημ…έρα συμμετοχή τους στους αγώνες, κάνοντας υπερήφανους την Ομογένεια της Αυστραλίας και τους ίδιους τους Πατρινούς.
Συγκριμένα από την συμμετοχή τους στην κολύμβηση με τους Αθανάσιο Ζαφειρόπουλο(αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα) και Κωνσταντίνο Κυριαζή ο οποίος ήρθε 11ος στα 100μ. ύπτιο με ΝΑΡ 1΄.04”.51, στον στίβο με την Χριστίνα Ευστρατίου να προκρίνετε στον ημιτελικό των 100μ.και την Ανδριάνα Νεοφύτου, και την Χρυσή Τσοπάνογλου στην ενόργανη γυμναστική να προκρίνεται στους τελικούς του εδάφους(με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία) ενώ θα αγωνισθεί επίσης στους τελικούς του άλματος και της δοκού ισορροπίας.
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Αθλητικοί παγκόσμιοι παιδικοί αγώνες-Lake Macquarie's photo.
Πηγή: studio3newcastle.com

 

Έφτασε στο Σίδνεϋ η αποστολή του Δήμου Πατρέων για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που διεξάγονται φέτος στην πόλη LAKE MACQUARIE της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν μέλη των συλλόγων της ομογένειας καθώς και ο πρόεδρος της Αχαϊκής ομοσπονδίας κ. Κώστας Σκουρλέτης και η πρόεδρος του συλλόγου των Πατρινών κ. Κατερίνα Βέτσικα. Η αποστολή παρέμεινα 4, 5 Δεκέμβρη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σίδνεϋ όπου και έκανε τις τελευταίες προπονήσεις και στις 6/12/14 αναχώρησαν για το Lake Macquarie.

10458628_1516734588589475_1520291079244259486_n

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αθλητικοί Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες στο Lake Macquarie περιλαμβάνουν 1,500 αθλητές από τα 12 ετών έως τα 15, οι οποίοι θα προέρχονται από 80 πόλεις 30 χωρών! Οι αγώνες διεξάγωνται από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, στίβο, ποδόσφαιρο, υδατοσφαίριση, γκολφ, ιστιοπλοϊα, και ΒΜΧ. Επίσης, αν και οι αγώνες ξεκίνησαν το 1968, το Lake Macquarie της Αυστραλίας θα είναι η πρώτη πόλη του Νοτίου Ημισφαιρίου που θα φιλοξενήσει τους αγώνες!

10426191_1516413628621571_1085687927949557962_n

Η αποστολή του Δήμου Πατρέων συμμετέχει στα αγωνίσματα της κολύμβησης, στίβου και ενόργανης γυμναστικής. Συγκεκριμένα στην κολύμβηση ο Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος της ΝΕΠ συμμετέχειστα 50,100,200μ.  ελεύθερο και στα 50μ. Πεταλούδα, ενώ ο Κωνσταντίνος Κυριαζής, επίσης της ΝΕΠ, στα 50,100,200μ. ύπτιο και 50μ. ελεύθερο. Στον στίβο οι αθλήτριες Χριστίνα Ευστρατίου και Ανδριάνα Νεοφύτου της Παναχαϊκής θα συμμετάσχουν στα 100 μ. Στην ενόργανη γυμναστική η Χρυσή Τσοπάνογλου του Γ.Σ. Άτλας Πατρών θα συμμετάσχει στα αθλήματα: ασκήσεις εδάφους, άλμα και δοκό ισορροπίας.

Στο μεταξύ μετά από παρέμβαση του πρέσβη  της  Ελλάδος  στην Αυστραλία κ. Χαράλαμπου Δαφαράνου, ενημερώθηκε η Ενορία Κοινότητα των Αγίων Αποστόλων του Νιούκαστλ για την άφιξη της αποστολής με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλοι οι ομογενείς της περιοχής!

HELLENIC COMMUNITY CENTRE

HELLENIC COMMUNITY CENTRE OF NEWCASTLE

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και μεταξύ 11.00 έως 13.00 η αποστολή θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Κοινοτικό Μέγαρο HELLENIC COMMUNITY CENTRE OF NEWCASTLE για μια δεξίωση – γεύμα προς τιμήν όλων των αθλητών και των συνοδών τους. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της αποστολής να γνωρίσουν τους ομογενείς της περιοχής αλλά και οι ομογενείς να δείξουν την αγάπη τους προς τους πατριώτες επισκέπτες που έρχονται από τόσο μακριά.

INSIDE HELLENIC

HELLENIC COMMUNITY CENTRE OF NEWCASTLE

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στον Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο, αρχηγό της αποστολής, η πρωτοβουλία ομογενών να φιλοξενήσουν συνοδούς της στα σπίτια τους καθώς και μεταφορά στα διάφορα κέντρα όπου θα αγωνίζονται οι αθλητές!

Επίσης συγκίνηση έχει προκαλέσει και η ανταπόκριση των ομογενών μας στην παράκληση του πατήρ Νικολάου Σκορδίλη, ιερατικού προϊσταμένου της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων Νιούκαστλ να παραβρεθούν όλοι οι ομογενείς της πόλης στην τελετή έναρξης (Κυριακή 7 Δεκεμβρίου), όπως και έγινε στο SPEERS POINT PARK.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από μια επίσκεψη του Ἀρη Θεσσαλονίκης πριν μερικές δεκαετίες, αυτή είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται αθλητική αντιπροσωπευτική αποστολή από την Ελλάδα την περιοχή του ΝΕWCASTLE και LAKE MACQUARIE.

Θωμάς Τσαμούρας

Πηγή: studio3newcastle.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε