Κάνουν λάθος στην Κουμουνδούρου

Κάνουν λάθος στην Κουμουνδούρου αν θεωρούν, όπως διαρρέουν, ότι η Κυβέρνηση με την απόφασή της να ξεκινήσουν “εδώ και τώρα” οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά “ορίζει” ημερομηνία βουλευτικών εκλογών. Εκείνο που ξεκάθαρα κάνει η Κυβέρνηση είναι να ορίζει και να επιβαλεί την πολιτική ατζέντα.

Ότι η Κυβέρνηση παραμένει ρυθμιστής των εξελίξεων καταφαίνεται πρώτο, από το γεγονος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, που επιμόνως και πεισμόνως ζητάει εκλογές από την επομένενη (!) της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης, κατελήφθη εξ απήνης από την κυβερνητική πρωτοβουλία και έσπευσε ήδη σε έκτακτη σύσκεψη να εξετάσει την κατάσταση…

Δεύτερο, από το γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε και επέβαλε 2μηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος αντί της 6μηνης που ήθελε το ΔΝΤ. Μάλιστα όσον αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση, το Eurogroup παραδέχεται πως η ολοκλήρωσή της δεν είναι πλέον εφικτή έως το τέλος του 2014. Συνεπώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Επομένως, εκείνο που πραγματικά κάνει η κυβέρνηση, είναι να επισπεύδει την αποσαφήνιση του πολιτικού σκηνικού ώστε να αρθούν τα καταστροφικά μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές, που με την πολιτική του στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας την προσπάθεια και τις θυσίες του λαού.

Η εκλογή ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα εξαρτηθεί:

1. Από την προσωπικότητα του υποψηφίου  προέδρου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές.

2.Από την αποφασιστικότητα με την οποία οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα αγνοήσουν τους εκβιασμούς Τσίπρα και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένη πλειοψηφία θα σηματοδοτήσει, αυτή την ώρα, την απόφαση του ελληνικού λαού να προστατέψει τις θυσίες του διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του και τα παιδιά του.