“Εμίρηδες” “στηρίζουν” τον Ελληνικό Στόλο! Σημαντική συμφωνία για τις φρεγάτες του ΠΝ

“Τονωτική ένεση” στον Ελληνικό Στόλο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημαντικότατες ποσότητες ανταλλακτικών για τις φρεγάτες τύπου S (ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ),εξασφαλίστηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα . Εκεί οι φρεγάτες S που είχαν αποσύρθηκαν και υπάρχουν “τεράστια αποθέματα ανταλλακτικών που μπορούν να διατεθούν χωρίς κόστος”,λένε πηγές του ΓΕΝ.DENDIAS_HAE2

Η συμφωνία θεωρείται “κλεισμένη” και έχει βρεθεί και ο τρόπος μεταφοράς των ανταλλακτικών ,διαδικασία που θα αναλάβει η Ελλάδα φυσικά.

Γι΄ αυτό και η σημερινή επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εκτός από τον ομόλογό του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη ο Αρχηγός Ναυτικού των ΗΑΕ, συναντήθηκε με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια και το Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποσότητες των ανταλλακτικών που έχουν εξασφαλιστεί λύνουν τα περισσότερα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον Στόλο σ΄ ότι έχει να κάνει με την συντήρηση των παλαιών μεν αλλά καθόλα αξιόπιστων φρεγατών τύπου S.