Μετράει τις πληγές του το νησί του Πόρου- Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάκης

Στον Πόρο βρέθηκε κλιμάκιο της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στο νησί.

Ήδη από χθες τη νύχτα, με συντονισμό της υπεύθυνης Περιφερειακής Συμβούλου Ι. Τσούπρα, έφθασε στο νησί τεχνικό συνεργείο και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Νήσων Π. Χατζηπέρο, βρίσκεται από το πρωί στο νησί και παράλληλα υποβλήθηκε αίτημα για οριοθέτηση της πληγείσας περιοχήmega_LARGE_t_53761_1320345_type12250ς και αποκατάσταση ζημιών σε κτήρια και έργα υποδομής.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία. Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, αυτοκίνητα θάφτηκαν στις λάσπες, ενώ πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και καταστηματα.

Ειδικότερα, από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, καταστράφηκαν αυτοκίνητα, ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στις περιοχές Ασκέλι και Νεώριο ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του δημάρχου, κ. Δημητριάδη στις 66 αυτοψίες, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 55 σπίτια και καταστήματα, μερικές ζημιές 9 και μόνο 2 δεν έχουν υποστεί καμιά ζημιά.

Το καταστροφικό πέρασμα της νεροποντής δεν διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες αλλά άφησε πίσω του πολύ μεγάλες ζημιές. Είναι ενδεικτικό ότι καταστράφηκαν μέχρι και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Οι αρχές δεν περίμεναν τόσο μεγάλο όγκο νερού ενώ είναι δεδομένό ότι είχαν χτιστεί σπίτια στις εκβολές ποταμών έχοντας μπαζωθεί ρέματα.

Σημαντικές είναι οι ζημιές και στο κεντρικό οδικό δίκτυο στο νησί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση ακόμα και αστυνομικού οχήματος για να εποπτεύσει την διαδικασία αποκατάστασης.