«Πράσινο φως» για την έφεση κατά Πιστόριους, αλλά η ποινή δεν αλλάζει

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην υπόθεση Πιστόριους στη Νότια Αφρική, καθώς το πρωί της Τετάρτης το αρμόδιο δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» στις εισαγγελικές Αρχές να προωθήσουν την έφεση που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του παραολυμπιονίκη για το θάνατο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ωστόσο, μειώνοντας τη βαρύτητα της έφεσης, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε πως οι εισαγγελείς δεν έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τη διάρκεια της ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Πιστόριους για την υπόθεση.

Τον Οκτώβριο, ο χρυσός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στο θάνατο της Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση. Έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από 10 μήνες στη φυλακή.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν πως η ετυμηγορία ήταν ιδιαίτερα επιεικής και επιδιώκουν καταδίκη για βαρύτερη κατηγορία, όμως η απόφαση της δικαστού για το αμετάβλητο της ποινής διασφαλίζει πως σε κάθε περίπτωση ο Πιστόριους δεν θα εκτίσει περισσότερα από πέντε χρόνια στη φυλακή.

Πηγή: skai.gr