Συγκερασμός απόψεων στην τροπολογία για το Ρωμανό

Αθήνα

Εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) προβλέπει η βελτιωμένη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή, μετά την απόσυρση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αφού κρίνεται ότι ικανοποιεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας και αρχίζει την σίτιση.

Λίγο νωρίτερα, σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τού ζήτησε να υπάρξει λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Η τροπολογία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή έπειτα από τις χθεσινές δραματικές αλλά άκαρπες διαβουλεύσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Ο κ. Αθανασίου παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι πρόκειται για συγκερασμό όλων των προτάσεων που ακούστηκαν χθες.