Συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου: Διέψευσε συνάντηση με Τσίπρα στο σπίτι της Λ. Κατσέλη

Για προσπάθεια παρερμηνείας της θέσης του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε χθες, κάνει λόγο, σε σχόλιό του, ο στενός συνεργάτης του, Γιώργος Ελενόπουλος.

Όπως αναφέρει «αρκετοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν» και αυτό το αποδίδει σε σκοπιμότητα, «για να μπορούν», όπως αναφέρει, «να την ερμηνεύουν όπως θέλουν και να της αποδίδουν όποιον χαρακτήρα και όποια σκοπιμότητα τους βολεύει».

Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει επίσης ότι όλοι αυτοί «αντί να εκτίθενται, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου, αφενός μεν να υπερβούμε το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τη χώρα οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αδιέξοδες επιλογές τους, αφετέρου δε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν τις θυσίες των Ελλήνων και τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια».

Αυτό που έδωσε αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήταν η ερμηνεία περί πρότασης του κ. Παπανδρέου για σχηματισμό κυβέρνησης «ειδικού σκοπού».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ποτέ κατά νου και δεν έχει μια παρόμοια κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται «εφεύρεση Σαμαρά» το 2011. Αυτό που εννοεί ο κ Παπανδρέου είναι να βρουν τα κόμματα τρόπο να κυβερνηθεί η χώρα και να παραμεριστούν οι προσωπικές και κομματικές στρατηγικές.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου διαψεύδει, εξάλλου, δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Τσίπρα στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη. Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος: «Θα ήταν χρήσιμο σε κάποιους, αντί να μοιράζουν στους αναγνώστες τους “χάντρες και καθρεφτάκια”, να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες τους πριν προχωρήσουν σε δήθεν βαρύγδουπες αποκαλύψεις. Ένα τηλεφώνημα αρκεί».