ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Θέλει ψυγείο!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Είμαι ένας αποστάτης! Θλίβομαι, ντρέπομαι, αλλά τ΄ομολογώ: Θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας! Έτσι για να του την σπάσω!  Που άφησε το ζουρνά κι έπιασε τη λίρα! Είπαμε να προσαρμόζεται, αλλά όχι κι έτσι!  Ούτε χαμαιλέοντας!

Πως το είχε κάνει ο Αντρέας; Α, ναι, με έγχρωμα ψηφοδέλτια!!! Όσο να πείς σοσιαλιστές και αριστεροί είναι πιο …προχωρημένοι!  Πρωτοτυπούν σε ΟΛΑ…

Και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, προχωρημένοι είναι!  Αφού συνυπάρχουν ΟΛΩΝ των τάσεων, ολων των αποχρώσεων και ΟΛΩΝ των πεποιθήσεων σε συσκευασία του ενός! Τώρα ετοιμάζονται να συνεργαστούν και με ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ!  «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ»!!!

Και σου λένε ότι  θέλουνε «καθαρές» λύσεις…

Τι γίνεται με το κοπάδι που σχηματίζεται από διαφορετικές στάνες; Σαν ακουστεί το “μπαμ” το κάθε πρόβατο πάει με τα άλλα της ίδιας στάνης! Κι ο τσοπάνης απομένει με τη …γκλίτσα του!

Γι αυτό εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο! Γιατί ΔΕΝ είμαι πρόβατο!

Θέλουν, λένε, εκλογές! Αλλά το Σύνταγμα γράφει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια! Διαφορετικά θα προέβλεπε: Εκλογές κάθε που ο δεύτερος ψυχανεμίζεται ότι θα γίνει πρώτος!

Και οι ανεξάρτητοι θα παρέμεναν διαρκώς στα αζήτητα…

Υπακούω στο Σύνταγμα και όχι στο κόμμα!  Αλλά οι ανεξάρτητοι δεν έχουν κόμμα!  Επομένως, από τι να αποστατήσουν;  Αυτό είναι τραγωδία: Να σου στερούν το δικαίωμα της αποστασίας!..

Άσε που το κάθε κόμμα έπρεπε να σέβεται το Σύνταγμα, αλλά τότε θα είχαμε τόσα Συντάγματα όσα και κόμματα! Το κάθε ένα το δικό του! Και τα αριστερά τα περισσότερα!

Α, ναι, θα είχαμε και τόσα κόμματα όσους και επίδοξους πρωθυπουργούς!  Όλοι  οι Έλληνες λένε: δεν με κάνεις πρωθυπουργό για μία μέρα; Η πιο σύντομη επανάσταση!.. Την προηγούμενη σε συντομία την στείλαμε …για τα μπάνια του λαού!

Τι είναι κόμμα;  Μία οργάνωση που ζητά να φθάσει σε …κορύφωση, καβαλώντας την εξουσία!  Πολλές φορές καβαλάει το καλάμι πριν καν την δει την εξουσία!  Αυτό είναι βίτσιο!..

Κάποτε πατρευόντουσαν πριν δουν τη νύφη. Αυτό ήτανε …ρώσσικη ρουλέτα! Άλλο ρώσικη ρουλέτα κι άλλο ρώσικη …σαλάτα! Το πρώτο θέλει κότσια. Το δεύτερο …μαγιονέζα!

Και η μαγιονέζα θέλει …ψυγείο!