Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους

Πρωθυπουργό του χάους χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά, από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μιλάει στο πλαίσιο των περιφερειακών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους, γιατί η μόνη του ελπίδα είναι το χάος», είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι: «θέλει να φοβίσει τον κόσμο και τους βουλευτές». «Κάθε πολιτική του πράξη, από τότε που ξέχασε την αντιμνημονιακή του ρητορική, οδηγεί στο χάος», είπε.

«Κάθε του πράξη προκαλεί του χάος στη ζωή των συμπολιτών μας. Κατάντησε την αγορά εργασίας σκλαβοπάζαρο. Προκάλεσε χάος δημοκρατίας, καθώς οι επιταγές των δανειστών είναι πάνω ακόμη κι από το Σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Τα ψέμματα τελείωσαν. «Όμως το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει τόπο ο εκφοβισμός. Και δεν είναι ούτε 1993 για να πετύχουν τα σχέδια αποστασίας, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Σαμαράς και η ομάδα του.

«Ο κ. Σαμαράς έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα. Προσέξτε: Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτεθούν στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως: «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».

Κάλεσε τους εταίρους να μην «παίζουν με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί». «Χρωστάμε» παραδέχτηκε. «Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί. Ορισμένοι μάλιστα, μιας και μιλάω στην Κρήτη, μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημιώσεις», συμπλήρωσε.