Δύο τίτλοι τεράστιας τιμής για τον Πάρι Κατσίβελο και την Ελλάδα, σε διάστημα δύο μηνών

     Τεράστια τιμή για τον   Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Καθηγητή Δραματικής Τέχνης Πάρι Κατσίβελο και για την χώρα μας ο τίτλος του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή του Καλού και του Φωτός -Universal Ambassador of Pure Light and Benevolence>> και του <<Οικουμενικού Πρεσβευτή του Πνεύματος και των Τεχνών – Ecumenical Ambassador of Intellect and Arts>>, με τους οποίους  τιμήθηκε  εφέτος, σε διάστημα δύο μηνών,  από το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ.

     Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ αναγνωρίζοντας την πολυεπίπεδη, πολλαπλή και διαρκή συμμετοχή και συνδρομή του Ηθοποιού στις εργασίες του, την  μόνιμη συμμετοχή του ως ομιλητού στα συνέδριά του, τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ως <<Πολίτης του Κόσμου>>, καθώς και το σύνολο του έργου του στο πεδίο του Πνεύματος και των Τεχνών,  την πέραν των τεσσάρων δεκαετιών διδασκαλία του σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης  και αυτή των εικοσιενός ετών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κυρίως όμως την αμετακίνητα αταλάντευτη στράτευσή του στο έργο του Καλού  και του Φωτός, αφού συμπλήρωσε τα τελευταία χρόνια τον αριθμό των τετρακοσίων  ομιλιών  – προτροπών  – προσκλήσεων  προς όλους,  για υπεύθυνη,  συνειδητή πόρευση  και  συνδημιουργία στο έργο του Καλού και του Φωτός, τον ανακήρυξε <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή του Καλού και του Φωτός>>.

      Επίσης, μετά περίπου από διάστημα δύο μηνών, αναγνωρίζοντας τα ανωτέρω και την τεράστια προσφορά του Πάρι Κατσίβελου, με την  1η  ανά τον Κόσμο <<Τελετή Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>>, που σχεδίασε και υλοποίησε εξ ολοκλήρου ο ίδιος,  τον ανακήρυξε <<Οικουμενικού Πρεσβευτή του Πνεύματος και των Τεχνών>>.

    Η πρώτη τελετή τιμής έγινε την 1η Οκτωβρίου 2014, στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμέσως μετά την παράσταση  <<Βραδιά Καβάφη με τον Πάρι Κατσίβελο>>, που πρόσφερε ο Ηθοποιός, στους Έλληνες και ξένους διανοητές, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ και αφού είχε φυσικά προηγηθεί η Αφή της Φλόγας στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Ακαδημία Αθηνών, στο γραφείο του Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

     Ο Πάρις Κατσίβελος έλαβε τον τίτλο τιμής δια χειρών προέδρου και γεννήτορα του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, του Ρώσου και σθεναρού φιλέλληνα κυρίου Ιγκόρ Κοντρασίν. Στην τελετή ήταν παρούσα η σύζυγος του προέδρου του Φόρουμ κυρία Λύδια Κοντρασίνα, πλήθος Ελλήνων και ξένων ομιλητών του συμποσίου, μέλη της Πανεπιστημιακής και της Επιστημονικής κοινότητας, η πρόεδρος του Ομίλου για την Ουνέσκο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, καθώς και οι συνεργάτες του Πάρι Κατσίβελου στην ποιητική του παράσταση για τον Καβάφη, που είχε προηγηθεί της βράβευσης.

Ο  Πάρις Κατσίβελος με τον τίτλο του.

Ο Πάρις Κατσίβελος με τον τίτλο του.

       Η δεύτερη τελετή τιμητικής  βράβευσης   και ανακήρυξης  του Πάρι Κατσίβελου ως <<Οικουμενικού Πρεσβευτή του Πνεύματος και των Τεχνών>>,  έγινε στις 22  Νοεμβρίου στο Κέντρο Ελληνογεωγιανής Φιλίας και Πολιτισμού Καύκασος, με την ευκαιρία της παγκόσμιας πρώτης προβολής του μεγαλύτερου μέρους της ταινίας της <<1ης Ανά τον Κόσμο Τελετής Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>>,  όπου ο Πάρις έλαβε την απρόσμενη Ηθική Ανταμοιβή εκ μέρους του  προέδρου του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ κυρίου  Ιγκόρ Κοντράσιν, ο οποίος απουσίαζε στην Ινδία για τις εργασίες  του Φόρουμ εκεί, δια χειρών του καθηγητού Αβταντίλ  Μικαμπερίτσε, προέδρου και δημιουργού του Κέντρου Πολιτισμού Καύκασος.

     Ο Πάρις Κατσίβελος είχε αιτηθεί,  από το διοικητικό συμβούλιο του Φόρουμ και από τον πρόεδρό του, να υπάρξει δυνατότητα Ηθικής Ανταμοιβής και ευχαριστίας, προς όλους όσους προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς και τον βοήθησαν ενεργά στην τεράστια προσπάθεια υλοποίησης της <<Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>>.  Έτσι ως έκπληξη έλαβε την βραδιά της προβολής της ταινίας και της τελετής των ευχαριστιών  προς όλους τους συνεργάτες του, τον αποσταλλέντα απ΄ την Ινδία τεράστιο νέο τίτλο τιμής .

     Ο Πάρις Κατσίβελος συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ  ως ομιλητής του, δίπλα  στους μεγαλύτερους φιλοσόφους, Ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και διανοητές του Κόσμου και ως μέλος της Οργανωτικής του Επιτροπής.

     Επίσης ως ¨Πολίτης του Κόσμου¨, κατά πρωτόκολλον του Συμποσίου,  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις που αφορούν και απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, απ΄ όλο τον Κόσμο, σε όλο τον Κόσμο, αλλά και απευθύνει ομιλίες  σαν  πρόσκληση  και  προτροπή,  επίσης σε όλους τους λαούς,  ώστε να ενώσουν,  τις ευχές τους  για  Άνωθεν Φωτοχυσία,  να ενώσουν   τις βουλήσεις, τις επιθυμίες, τις φωνές τους και κυρίως τις δράσεις τους για την Ειρήνη στον όμορφο πλανήτη μας, για την Αδελφοσύνη των λαών, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Αγάπη, την Δικαιοσύνη,  τις ¨ίσες ευκαιρίες¨ και μια ¨ζωή Φωτός¨ για όλους του αδελφούς μας, για όλους του συμ-πορευτές μας και συν-ασκούμενους, όπως συνηθίζει να λέει, εδώ στο πεδίο της ύλης, στο σχολείο της Γαίας, στο σχολείο της μαθητείας, της σπουδής, της εκ-παίδευσης, της εκ-γύμνασης, της εξ-έλιξης και μακάρι για όλους μας κάποτε της αν-έλιξης, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας ακούραστα ότι: <<Είμεθα μέρη του Ενός. Είμεθα κύτταρα του ιδίου τεράστιου συμπαντικού οργανισμού.  Εν τα πάντα και τα πάντα Εν. Αν έστω και ένα αδελφό μας κύτταρο πονά ή νοσεί, τότε πονά και ασθενεί ολόκληρος ο οργανισμός>>.

      Την εφετεινή χρονιά όμως ο Πάρις Κατσίβελος εργαζόμενος διαρκώς προσέφερε πολυεπίπεδα τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες του στο έργο του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, υλοποίησε σχέδια και όνειρα ετών, που αφορούν στο κοινό Καλό και κυρίως που προωθούν την εικόνα της Ελλάδας και εντός των τειχών της χώρας μας και σε όλες τις χώρες του Κόσμου. Θυμίζουμε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου  πλαστούργησε και υλοποίησε ανιδιοτελώς μετά από ακούραστη, φιλότιμη εργασία σχεδόν δεκαοκτώ μηνών την πρώτη ανά τον Κόσμο <<Τελετή Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνώ

 Ο Πάρις Κατσίβελος παραλαμβάνει τον Τίτλο του  > από τον κ. Ιγκόρ Κοντράσιν.

Ο Πάρις Κατσίβελος παραλαμβάνει τον Τίτλο του << Παγκόσμιου Πρεσβευτή του Καλού και του Φωτός>> από τον κ. Ιγκόρ Κοντράσιν.

ν>>, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του μεγάλου διδασκάλου Πλάτωνος, με συνοδό Τελετουργική επίκληση στην μητέρα των Μουσών Μνημοσύνη, ανάβοντας το πυρσό του Πνεύματος, της Σοφίας και των Τεχνών, τον πυρσό του ανέσπερου Πνευματικού Φωτός, για όλους τους λαούς, για όλους τους ανθρώπους.

      Ο Πάρις Κατσίβελος  ολοκλήρωσε  την <<Τελετή  Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>>, αναλαμβάνοντας την συγγραφή όλων των κειμένων,  την  οργάνωση, την σκηνοθεσία αλλά και την τελική λειτουργική υλοποίησή της,  ως  παρουσιαστής, Τελετουργός και Πρωθιερεύς  της.

     Φυσικά η Τελετή Αφής είναι σημαντικής σπουδαιότητας  για το Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, αφού  προβάλλει και σηματοδοτεί, τους σκοπούς του σε όλο τον Κόσμο, αλλά και κυρίως συμπαντικής σπουδαιότητας, για την άγια χώρα μας, αφού, σ΄ αυτήν ακούγονται αρκετές αλήθειες  για την χώρα μας, για τις Ποιότητες, Αρχές και  Αξίες του Ελληνικού Αρχέτυπου, για την Αρχαία Σοφία και την Ελληνική Ουσία.

Η <<Τελετή Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών>> κινηματογραφήθηκε  και  η ταινία της,  θα παίζεται σε όλες τις χ

ώρες του Κόσμου, κάθε ημέρα, ως τελετή έναρξης όλων των Παγκόσμιων Φιλοσοφικών Διαλεκτικών Συμποσίων.  Επίσης η ταινία με την τελετή θα μοιραστεί από το Φόρουμ σε όλα τα Πανεπιστήμια του Κόσμου και σε όλες τις Διπλωματικές Υπηρεσίες αρχικά και φυσικά έπεται μεγάλη συνέχεια.

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Ο Πάρις Κατσίβελος μόλις παρέλαβε τον 2ο  τίτλο του, από τον πρόεδρο του Κέντρου Ελληνογεωργιανής φιλίας και πολιτισμού <<Καύκασος>> κ. Αβταντίλ Μκαμπερίτσε, δίπλα του η πρόεδρος του Ομίλου για την Ουνέσκο κ. Νίνα Διακαοβασίλη.