Επέστρεψε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 51′ με 2-0, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν… παλικάρι και μετέτρεψε τον “περίπατο” σε θρίλερ. Δύσκολη νίκη για τους Θεσσαλονικείς με 2-1 στη Λιβαδειά, η οποία τους επανέφερε στην κορυφή της Superleague. Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από τους Βοιωτούς στο δεύτερο ημίχρονο – Με δέκα παίκτες από το 23′ οι δυο ομάδες, καθώς αποβλήθηκαν Τζαβέλλας και Μάντζιος, έπειτα από επεισόδιο που είχαν

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που με την έναρξη του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας. Ο Λεβαδειακός ήταν καλά στημένος στην άμυνα του, αλλά σε μια… αναμπουμπούλα στα καρέ του (12′) ο Τζαβέλλας κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους (ο Σαλπιγγίδης είναι οφσάιντ στην πάσα που κάνει στην αρχή της φάσης, ενώ ο Τζαβέλλας -κατά τον πανηγυρισμό του- φάνηκε να βρίζει πολύ άσχημα).

Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό στη συνέχεια, με τους Βοιωτούς να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθούν να απειλήσουν τον Ιτάνζ, αλλά πήρε… φωτιά στο 23′ όταν ο σκόρερ πιάστηκε στα χέρια με τον Μάντζιο μετά από συνομιλία που είχαν (έπεσαν και κάποιες “ψιλές”), με τον Παππά να τους αποβάλει με κόκκινη κάρτα.

Η αριθμητική αλλαγή στις δυο ομάδες επηρέασε τον ρυθμό της αναμέτρησης και ειδικά τους γηπεδούχους, που έχασαν και την επιθετική τους αιχμή. Απ’ την άλλη, οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το 0-2 στο 27′, με το σουτ του Περέιρα να σταματάει στο δοκάρι. Πάντως, το… φινάλε του πρώτου μέρους ανήκε στον Λεβαδειακό, που είχε ένα καλό σουτ με τον Μιλοσάβλιεβ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη του, αφού στο 51′ ο Περέιρα έκανε το 2-0, με όμορφο σουτ εντός περιοχής. Οι Βοιωτοί προσπάθησαν στη συνέχεια να μπουν στον αγώνα, πιέζοντας για ένα γκολ και οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν -αρχικά- με ευκολία το σκορ.

Το ματς απέκτησε ξανά ενδιαφέρον στο 80′, με τον Κονέ να μειώνει με κεφαλιά σε 2-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Σκόνδρας έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Σοτέλο. Ο Αργεντινός είχε κακό τελείωμα στη φάση του 85′, όταν και σούταρε με τη… μία, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς κλείστηκαν στην άμυνα τους στα υπόλοιπα λεπτά για να κρατήσουν το 2-1, με τον Μιλοσάβλιεβ να έχει απογοητευτικό “τελείωμα” τόσο στο 89′, όσο και στο 90+1′. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Κονέ.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58’ Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86’ Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (31’ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ (63’ Ποζατζίδης), Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89′ Σαββίδης), Παπαδόπουλος (53’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης