“Στοπ” του Αστέρα στην Ξάνθη- Εργοτέλης, νίκη – Ισοπαλία για Πανιώνιο

Η ξέφρενη πορεία της Ξάνθης, μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Superleague (μεταξύ των οποίων και οι “τεσσάρες” κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) σταμάτησε στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας επικράτησε της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με 2-0.

Οι Αρκάδες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με πλασέ του Γιαννιώτα, μετά από μακρινή μπαλιά του Σανκαρέ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 17′ είδε τον Κυριακίδη να αποκρούει με δυσκολία το δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση που επιχείρησε.

Και μπορεί οι Θρακιώτες να ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και να προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως ο Αστέρας “χτύπησε” στην αντεπίθεση, με τον Μάσα στο 58′ να νικά τον Κυριακίδη και να πετυχαίνει το 2-0.

Η Ξάνθη αντέδρασε στο 81′, όταν ο Μούκαμ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Κλέιτον να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και να ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι Ακρίτες δεν κατάφεραν στον εναπομείναντα χρόνο να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι, ο Αστέρας προσπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό (που αγωνίζεται στη Δευτέρα), φτάνοντας τους 28 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 24.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη ταυτόχρονα, ο Εργοτέλης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του με σκορ 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. “Χρυσός” σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Γιουσούφ στο 9ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

Με τη νίκη αυτή, ο Εργοτέλης πλησίασε τον Πανθρακικό στους δύο βαθμούς, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής, που βρίσκεται στη 16η θέση, έχει 12 βαθμούς και ο Εργοτέλης 10. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αντίθετα, έμεινε στους 23 βαθμούς και την 7η θέση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αν και έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες κόντρα στον Πανιώνιο, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει από τη Νέα Σμύρνη με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), χάρη σε δύο τέρματα του φορμαρισμένου Ναπολεόνι.

Το σκορ άνοιξαν οι Περιστεριώτες στο 14′, όταν μετά από σέντρα του Ούμπιντες ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος έκανε λάθος, στρώνωντας την μπάλα στον Ναπολεόνι, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Πανιώνιος πίεσε για την ισοφάριση, και στο 32′ πέτυχε και… κάτι παραπάνω: Ο Κοντοές σταμάτησε αντικανονικά τον Μπουμάλ, που έβγαινε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ, και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των “κυανέρυθρων” και απέβαλε τον παίκτη του Ατρομήτου. Ο Κολοβός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και το σκορ έγινε 1-1.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος “πάγωσε” ξανά τη Νέα Σμύρνη στο 40′, με τον Ναπολεόνι και πάλι να νικά με τη… δεύτερη προσπάθεια τον Παπαδόπουλο και να κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, κυνήγησαν το γκολ και στο πέτυχαν στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, με σκόρερ τον Κολοβό, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Ιμπαγάσα.

Μάλιστα, στο 52′ θα μπορούσαν να είχαν περάσει μπροστά στο σκορ, με το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Γιάννου, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ και να σκάει μπροστά στο τέρμα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά τον διαιτητή να μη μετρά το γκολ.

Αν και οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν για το 3-2, οι παίκτες του Ατρομήτου έκλεισαν τους διαδρόμους και κράτησαν μέχρι το τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο έφτασαν τους 23 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα (με έναν αγώνα λιγότερο), ενώ ο Πανιώνιος προσπέρασε ΟΦΗ και Λεβαδειακό (που παίζει το βράδυ με τον ΠΑΟΚ), φτάνοντας τους 15 βαθμούς.