Κουτσούμπας: Πρωταπριλιάτικο αστείο η ψήφος ανοχής του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος στα σενάρια στήριξης μιας μειοψηφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής του ΚΚΕ έθεσε ο γενικός γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς», σχολίασε ειρωνικά ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στα «Χανιώτικα Νέα» προσθέτοντας μάλιστα πως όποια στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν πως υπάρχει ενδεχόμενο ψήφου ανοχής από τους βουλευτές του Περισσού «μάλλον βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου».

Επαναβεβαίωσε μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς – όπως είπε – δεν υπάρχουν σημεία επαφής ή σύγκλισης στα ζητήματα του δημόσιου χρέους, της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή της συμμετοχής της Ελλάδας στο NATO.

Τόνισε επίσης πως οι διαφορές του δίπολου Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν παρά το μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει ως στόχους την «αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων» και «τη συμπίεση του εργατικού κόστους».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ρητά πως «οι βουλευτές του ΚΚΕ «βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά», και συμπλήρωσε πως οι απαντήσεις για τη υπόθεση πρέπει να αναζητηθούν σε όσους «παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα», έχοντας «καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής».

Πηγή: skai.gr