«Η ΕΕ ετοιμάζει σιωπηρά Σχέδιο Β για την Ελλάδα εν μέσω φόβων για εκλογές»

«Η ΕΕ ετοιμάζει σιωπηρά Σχέδιο Β για την Ελλάδα εν μέσω φόβων για εκλογές» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Euro Insight.

Η ιστοσελίδα επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ που παραδέχεται ότι στις Βρυξέλλες επικρατείνευρικότητα για την τρίτη ψηφοφορία.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον συστημική απειλή για την ευρωζώνη, ωστόσο υπάρχει σκεπτικισμός για την ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς θα φέρει τη χώρα σε άγνωστο έδαφος.
y6788.jpg
«Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ενα κόμμα αντι-λιτότητας θα γίνει κυβέρνηση στην πιο δύσκολη χώρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης» αναφέρει το Euro Insight, την ώρα που ένα άλλος αξιωματούχος δηλώνει ότι ο Τσίπρας έχει παρουσιάσει ένα πιο φιλοευρωπαϊκό πρόσωπο τους τελευταίους μήνες αλλά το κρίσιμο είναι το «αν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του όταν έρθει η ώρα».

Το Plan B

Σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο, υπάρχει πάντα σχέδιο Β στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος, δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα παράταση του Μνημονίου αναλόγως με το αποτέλεσμα της κάλπης, σε περίπτωση που υπάρξουν πρόωρες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα αφορά τον Αντώνη Σαμαρά εάν επανεκλεγεί.

Τέλος, το Euro Insight υπογραμμίζει ότι έχει στην κατοχή του ένα έγγραφο που καταρτίστηκε από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να περάσει νέα μέτρα για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015, να προχωρήσει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και να φέρει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΠΗΓΗ:star.gr