Άνθιμος: Θα μας πάρουν τις εκκλησίες!

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις κομματικού στελέχους που ανέφερε ότι όταν εκλεγεί το κόμμα του στην κυβέρνηση θα πάρει την περιουσία της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης απάντησε: «Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξήγησε στους πιστούς ότι το Βυζάντιο άντεξε χίλια χρόνια εξαιτίας του… ελληνισμού και γιατί η εκκλησία είχε μεγάλη περιουσία, την οποία σεβάστηκαν, «δεν άρπαξαν», ούτε καν οι επαναστάτες του 1821!

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε βέβαια και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει εκτός.

«Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς;
Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς… δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Πηγή: seleo.gr