Στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός για να απολογηθεί

Αθήνα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγήθηκε στις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ ο Χριστόδουλος Ξηρός -συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο- δήλωσε: «Αντίσταση στην τρόικα» και «δεν μιλάω στους ντέντεκτιβ της τρόικας».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του εισαγγελέα, ο Χρ.Ξηρός αναμένεται να επιστρέψει στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου θα παραμείνει έως τη Δευτέρα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου. Το σπίτι που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο βρίσκεται σε απομακρυσμένο οικισμό λίγα χιλιόμετρα από την Ανάβυσσο.

Από τα ευρήματα στο κρησφύγετο φαίνεται ότι προετοίμαζε νέο μεγάλο χτύπημα: Βρέθηκαν ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας, τρεις αντιαρματικές ρουκέτες, οκτώ πολεμικά καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα έχει ειδικό σκοπευτικό ελεύθερου σκοπευτή με λέιζερ, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, τρία πιστόλια και πυροκροτητές.

Επίσης, ανάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδιαγράμματα επίθεσης σε βάρος πολιτικού – οικονομικού στόχου. Επίσης, μέσα σε μεταλλικό βαρέλι λαδιού, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, βρέθηκαν 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, αμμωνιοδυναμίτιδα ενδεχομένως με πρόσμειξη ANFO.

Για την πορεία των ερευνών, η ΕΛ.ΑΣ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 18:30 της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ξηρού, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο εντολέας του αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για την προμήθεια και την κατοχή του οπλισμού που κατασχέθηκε στο σπίτι-κρησφύγετο στην Ανάβυσσο.

Ο ίδιος ο βαρυποινίτης σε δήλωση του, μέσω του δικηγόρου του , λίγες ώρες πριν από τη μεταγωγή του στον Εισαγγελέα μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν έχει «καμία συνεργασία με του μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής» ενώ ανέφερε πως «η επανάσταση θα συνεχιστεί» παρά το «πλήγμα που δέχθηκα».

Κικίλιας: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού

Με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στην προεκλογική περίοδο, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της αστυνομίας σχετικά με τα ευρήματα στη γιάφκα αλλά και με όσα σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όπως εξήγησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν τρόποι προσέγγισης, διαφυγής και εναλλακτικές διαδρομές για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό με το βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Εντύπωση προκαλεί εξάλλου το εύρος και η δύναμη του οπλοστασίου που διατηρούσε στο κρησφύγετό του ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Newsroom ΔΟΛ