Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι – Άγνωστοι γάζωσαν τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo – Τουλάχιστον 12 οι νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού
– Δυο οι δράστες της επίθεσης με καλάσνικοφ στο Charlie Hebdo
– Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς θα αυξηθεί
– Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν μαυροφορεμένους άνδρες να πυροβολούν – Διέφυγαν με μαύρο αυτοκίνητο
– Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για φανατικούς μουσουλμάνους
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του.

«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου γαλλικού λαού» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού”.

Πανικός επικράτησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και γάζωσαν τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δυο ένοπλοι μπήκαν στα γραφεία του περιοδικού και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Το Reuters και το Euronews μεταδίδουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες.
Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους του περιοδικού βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Chalie Hebdo. Άλλοι, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Το Charlie Hebdo έχει προκαλέσει αρκετές φορές, η τελευταία φορά όταν δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Μουσουλμάνους.

πηγή:newsIt.gr