Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Ανοησίες η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους από μηδενική βάση

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του ελληνικού χρέους, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. Όπως ανέφερε, η βοήθεια που έδωσαν οι ευρωπαϊκοί λαοί στον ελληνικό διέπεται από κανόνες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο εξής το μεγάλο στοίχημα είναι «οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανταγωνιστικότητα».

«Και εμείς όπως και η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι κάναμε αυτό που επέβαλαν οι κρίσιμες περιστάσεις, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται το αύριο της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Εξάλλου, υπενθύμισε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα και η Ισπανία εμφάνισαν τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε πως η ανεργία εμφανίζει σταθερή υποχώρηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, «εξακολουθεί να είναι υψηλή αλλά υποχωρεί και αυτό είναι που δημιουργεί πραγματική ελπίδα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Ραχόι για την αλληλεγγύη του και για την αλληλεγγύη του ισπανικού λαού στην Ελλάδα.

“Ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων”

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την Αθήνα, σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ραχόι τόνισε ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε σταθερότητα και όχι αστάθεια, χρειαζόμαστε βεβαιότητα και αβεβαιότητα», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως οι δύο χώρες «χρειάζονται και την Ευρώπη και πρέπει να είναι δίπλα της».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε, ότι Ισπανία και Ελλάδα έκαναν δύσκολες και επίπονες μεταρρυθμίσεις, τόνισε όμως ότι ήταν αναγκαίες ώστε να επιστρέψει η ευμάρεια, ενώ υποστήριξε πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποδίδουν καρπούς.

«Αν συνεχίσουμε με τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί, σε αυτόν τον καλό δρόμο, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας», πρόσθεσε.

“Στήριξη Ραχόι στον Σαμαρά”

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, επισήμως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ωστόσο στόχος της επίσκεψης φαίνεται πως είναι η παροχή στήριξης στον κ. Σαμαρά, εν όψει των εκλογών στην Ελλάδα.

«Ο Ραχόι υποθέτει ότι αν ο Σαμαράς χάσει τις εκλογές θα περάσει και αυτός τα ίδια σε ένα χρόνο με τους Podemos στις ισπανικές εκλογές … Η Μαδρίτη πιστεύει ότι ενδεχόμενη νίκη του Τσίπρα θα προκαλέσει οικονομικές επιπτώσεις και αστάθεια και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η El Pais.

«Παρότι ο Ραχόι αρνείται την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα, η Μαδρίτη παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει η εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr