Η «φονική» Juno χτυπά την ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Αντιμέτωπη με τη «φονική» χιονοθύελλα Juno βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης η βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε πως η Juno είναι μια «πιθανώς ιστορική» θύελλα που «απειλεί ζωές», καθώς υπολογίζεται πως θα πλήξει τα αμερικανικά παράλια με περισσότερα από 75 εκατοστά χιονιού και ισχυρότατους ανέμους.

Έξι Πολιτείες, η Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρζεϊ, η Μασαχουσέτη, το Κονέτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και το Νιού Χάμσαϊρ έχουν λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης, ενώ περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται πως θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία, δηλαδή πάνω από το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρζεϊ κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στις κατοικίες τους και να προστατευθούν.

Περίπου από 6.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω της κακοκαιρίας, Flightaware.com, ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για την Τετάρτη. Εκτός λειτουργίας είναι επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σχολεία και πολλές επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστά, ενώ πριν την άφιξη της θύελλας χιλιάδες κάτοικοι της ανατολικής ακτής άδειασαν τα ράφια των καταστημάτων, εν μέσω φόβων πως η Juno θα προκαλέσει καταστροφές εφάμιλλες του καταστροφικού τυφώνα Sandy, που σάρωσε τη Ανατολική Ακτή το 2012.

Πηγή: skai.gr