EKTAKTO: Αιματηρή εισβολή ενόπλων και ομηρία σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λιβύης

Κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε ξενοδοχείο πολυτελείας της πρωτεύουσας της Λιβύης, την Τρίπολη, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Σύμφωνα με φύλακες που μίλησαν στο AP, πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Corinthia, σκότωσαν τρεις φρουρούς και έχουν πάρει άγνωστο αριθμό ομήρων. Η επίθεση φαίνεται πως άρχισε με την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πύλη του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα πάντως με το CNN, οι πελάτες του ξενοδοχείου έχουν απομακρυνθεί ασφαλώς από το χώρο.

Καμία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές Αρχές.

Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο Corinthia είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα σε ξένους επισκέπτες, ενώ χρησιμοποιείται και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, με δεδομένο το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, η οποία κατά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση ακήρυχτου εμφυλίου πολέμου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την κατάσταση, όμως δεν έχει ακόμα ενημέρωση για το αν υπάρχουν έλληνες πολίτες στο ξενοδοχείο,

Το ξενοδοχείο Corinthia είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα σε ξένους επισκέπτες.

Την ευθύνη για την επίθεση φαίνεται να έχει αναλάβει ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία της Τρίπολης, κάνοντας λόγο για τη «Μάχη του Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι», όπως μεταδίδει η οργάνωση SITE, που παρακολουθεί τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

Πηγή: .skai.gr