“Αποκαθήλωση” στη Λεωφόρο! Οδυνηρός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού

Μεγάλη πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου για την Ξάνθη και οδυνηρός αποκλεισμός για τον… κάτοχο Παναθηναϊκό, με ήττα (1-0) στη Λεωφόρο. Οι “πράσινοι” ήταν τραγικοί στο πρώτο ημίχρονο, αγωνίστηκαν από το 60′ με παίκτη λιγότερο -αποβολή Μέντες- και έμειναν εκτός θεσμού από το γκολ του Βασιλακάκη στο 88′ (1-1 είχε λήξει το πρώτο ματς)

Η SKODA Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο και πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός τον κάτοχο του τροπαίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να είναι πιεστική και επικίνδυνη (έχοντας σε καλή βραδιά τον Ομπόντο) και τον Παναθηναϊκό να είναι νευρικός και να κάνει αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Από το 15λεπτο και μετά οι “πράσινοι” έπιασαν καλύτερο ρυθμό, αλλά δεν κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους, αφού δεν μπόρεσαν να βελτιωθούν στην κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που προκάλεσε τα παράπονα του Αναστασίου.

Στο 29′ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Ακριτών με αυτογκόλ του Λισγάρα (κεφαλιά), το οποίο ακυρώθηκε αφού είχε προηγηθεί σπρώξιμο από τον Μπεργκ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ελαφρά υπεροχή που είχαν, δεν άφησαν στον Παναθηναϊκό κενούς διαδρόμους κι έτσι το -κακό ποιοτικά- ημίχρονο ολοκληρώθηκε φυσιολογικά στο 0-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αναστασίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ατζαγκούν, για να βελτιωθεί η μεσοεπιθετική εικόνα του Παναθηναϊκού. Το “τριφύλλι” μπήκε πιο καλά αλλά -όπως και η Ξάνθη- συνέχισε να κλάνει αρκετά λάθη, αλλά στο 60′ τα πράγματα άλλαξαν, αφού ο Μέντες είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Από το 70′ και μετά οι Ακρίτες έπαιξαν στο μισό γήπεδο το “τριφύλλι”, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 76′, με την κεφαλιά του Καπετάνου να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Τελικά, οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το 0-1. Στο 88′ και μετά από σέντρα του Βάλτερ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κοτσόλης η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Βασιλακάκης που πήρε το ριμπάουντ την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας το “εισιτήριο” για τους “8” του Κυπέλλου στη Ξάνθη.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Δώνης (88′ Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Πέτριτς (60′ Λαγός), Καρέλης (46′ Ατζαγκούν), Μπεργκ.
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (73′ Φερνάντες), Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεργιανός (66′ Βασιλακάκης), Σολτάνι (88′ Κομεσίδης), Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος.

Στην κληρωτίδα για την κλήρωση της Παρασκευής (11:00) για τους “8” του Κυπέλλου θα μπουν οι:

ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Ξάνθη
Πανιώνιος
Χανιά
Ηρακλής
Απόλλωνας Σμύρνης
ΟΦΗ