“Υποκύπτουν στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ”

«Η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υποκύπτουν στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σχετικά:

«Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρούν μέσα σε ελάχιστες ημέρες να επιστρέψουν τη Δημόσια Διοίκηση σε άλλες εποχές.

Καταργούν την αξιολόγηση, σταματάνε τον έλεγχο για τις παράνομες μονιμοποιήσεις και τους διορισμούς με πλαστά πιστοποιητικά, καταργούν το νέο, αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, τροποποιούν το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, κλείνοντας το μάτι στην ανομία.

Υποκύπτουν στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους.

Οι μάσκες έπεσαν. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους τη σιωπηλή πλειοψηφία τόσο των έντιμων και εργατικών δημοσίων υπαλλήλων όσο και της κοινωνίας».

Σημειώνουμε ότι, νωρίτερα σήμερα, συνάντηση είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπου κυριότερα συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης, έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη για το μέλλον της συνεργασίας με την ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, παράλληλα, τον ενεργό ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων, στη δημιουργία ενός νέου Κράτους «πιο δημοκρατικού, πιο ανοικτού στην κοινωνία και πιο αποτελεσματικού» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το προηγούμενο διάστημα συνέβη μια δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε καθεστώς που θέλει να δικαιολογήσει κάποιου είδους μιζέριας, κατασκευάζει την εικόνα του δημοσίου υπαλλήλου, ως εσωτερικού εχθρού, που δήθεν φταίει για τα περισσότερα προβλήματα» παρατήρησε ο αν. Υπουργός, για να προσθέσει:

«Πρόκειται να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα. Θα συνεργαστούμε με τον δημόσιο υπάλληλο, αλλάζοντας όμως και τον ίδιο τον δημόσιο λειτουργό, στα πλαίσια του Κράτους που θέλουμε να αλλάξουμε. Επομένως θα έχουμε εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες δυνάμεις της Δημόσιας Διοίκησης, θα έχουμε εμπιστοσύνη και στους εκπροσώπους της, αλλά δεν θα αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν».

πηγή:enikonomia.gr