Στο +8 πάει Τούμπα ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που του έδωσε ο ΠΑΟΚ και με τη 10η σερί νίκη του στη Σούπερ Λίγκα, βρέθηκε σε απόσταση 8 βαθμών από τους διώκτες του. Αφελάι και Μήτρογλου σφράγισαν το 2-1 των “ερυθρόλευκων” κόντρα στον Ατρόμητο. Στον Κούλη Δουρέκα αφιέρωσαν τα γκολ οι παίκτες του Περέιρα.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ άφησε άλλους τρεις βαθμούς στην Κρήτη και ήθελε να πάρει το τρίποντο ώστε να πάει με το +8 στην Τούμπα. Τα κατάφερε με σχετική άνεση αφού απέναντί του βρέθηκε ένας Ατρόμητος που μέχρι το 75′ δεν απείλησε καθόλου την εστία του Μέγιερι.

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν κλείσει όλους τους χώρους και δεν ένιωθαν πίεση από τους “ερυθρόλευκους”. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30′ για να γίνει η πρώτη πραγματική ευκαιρία στο ματς που κατέληξε σε γκολ. Ο Τσόρι δημιούργησε από τα δεξιά και ο Αφελάι με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο του φετινό τέρμα στη Σούπερ Λίγκα.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, παρά το ότι ο Ατρόμητος θα περίμενε κανείς πως θα εγκατέλειπε τη μαζική άμυνα. Οι παίκτες του Φερέιρα κράτησαν με ευκολία τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Μέγιερι αλλά από την άλλη δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν ώστε να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα.

Παρά τις αλλαγές του Σα Πίντο ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός χωρίς να ανεβάσει στροφές είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και απείλησε στο 51′ με το σουτ του Τσόρι που έφυγε πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ.

Στο 73′ οι “ερυθρόλευκοι” σφράγισαν ουσιαστικά τη νίκη τους με το 13ο γκολ του Μήτρογλου στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε το φάουλ και σημάδεψε τη γωνία του Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος ξύπνησε μετά και το δεύτερο τέρμα που δέχτηκε και αφού πρώτα είχε τις πρώτες του τελικές με Αγκουαζί, Ούμπιδες, κατάφερε να μειώσει στο 82′ με το εξαιρετικό πλασέ του Μαρσελίνιο.

Το γκολ άγχωσε κάπως τους γηπεδούχους που έκαναν κάποια λάθη στην άμυνά τους αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στους 54 βαθμούς, 8 περισσότερους από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Mέγιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (78′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69′ Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Ντομίνγκεζ (69′ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Ατρόμητος:  Γκορμπούνοφ, Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63′ Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77′ Ναπολεόνι), Νάστος (42′ Κιβρακίδης), Μπάλλας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης.