Αυτό είναι το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

Ο Βρετανός ερμηνευτής της σόουλ Σαμ Σμίθ με το τραγούδι “Stay with Me” κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι της χρόνιάς κατακτώντας τον κορυφαίο τίτλο στη διεθνή μουσική σκηνή.

Το βραβείο Grammy για το κορυφαίο άλμπουμ κατέκτησε το “Morning Phase” του 44χρονου Αμερικανού μουσικού Μπεκ ο οποίος σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως δεν είχε κυκλοφορήσει κάποια μουσική δουλειά τα τελευταία έξι χρόνια.

Η τελετή που έγινε στο Λος Άντζελες, τιμά τους μουσικούς καλλιτέχνες, τους παραγωγούς, τους ηχολήπτες, και πολλές ακόμη ειδικότητες της διεθνούς βιομηχανίας της μουσικής.

Ο ΟΜΠΑΜΑ

Ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ κατά του βιασμού και της συζυγικής βίας διέκοψε τη συνήθη γιορταστική ατμόσφαιρα της τελετής των βραβείων Grammy.

“Μία στις πέντε γυναίκες περίπου στις ΗΠΑ πέφτει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού και περισσότερο από μία στις τέσσερις υπήρξε θύμα συζυγικής βίας”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Αυτό δεν είναι ΟΚ και πρέπει να σταματήσει. Οι καλλιτέχνες έχουν τη μοναδική δύναμη να αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορές, να μας κάνουν να σκεφτούμε και να μιλήσουν για ό,τι είναι σημαντικό”, πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στη συνέχεια, η Μπρουκ Άξελ, θύμα βιασμού, ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για την κακοποίηση που υπέστη, για να ακολουθήσει η Κέιτι Πέρι που ερμήνευσε το τραγούδι “By the grace of God”.

Η ειρωνία της βραδιάς ήρθε με τη βράβευση του Έμινεμ για το καλύτερο άλμπουμ ραπ, ο οποίος επικράτησε απέναντι στην ράπερ Ίγκι Αζαλέα. Ο Έμινεμ είχε απειλήσει, σε πρόσφατο κομμάτι του, με βιασμό την αυστραλή ράπερ. Ωστόσο ο ράπερ δικαολογήθηκε λέγοντας ότι η απειλή διατυπώθηκε από το πρόσωπο το οποίο εκείνος υποδυόταν.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

ΠΗΓΉ:enikos.gr