Παντοάν: «Άτοπη» η δήλωση Βαρουφάκη περί μη βιώσιμου ιταλικού χρέους

«Το ιταλικό δημόσιο χρέος είναι σταθερό και βιώσιμο, οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη είναι άτοπες» απάντησε μέσω Twitter ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν στην αναφορά του κ. Βαρουφάκη από τη συχνότητα της Rai ότι η κατάσταση του χρέους της Ιταλίας δεν είναι βιώσιμη.

«Ποιος θα είναι ο επόμενος έπειτα από εμάς; Η Πορτογαλία; Τι θα γίνει όταν η Ιταλία ανακαλύψει πως είναι αδύνατον να παραμείνει μέσα στον ζουρλομανδύα της λιτότητας;

»Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία.

»Η κατάσταση του χρέους της Ιταλίας δεν είναι βιώσιμη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην πολιτική εκπομπή Presa Diretta του δικτύου Rai3, η οποία επρόκειτο να μεταδοθεί την Κυριακή και απόσπασμά της είχε προδημοσιευτεί το Σάββατο.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω Twitter αναφέροντας πως το ιταλικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη άτοπες.

Επίσης ανέφερε σε δεύτερο tweet πως «χρειάζονται ευρωπαϊκές λύσεις που απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Επάνω σε αυτό εργάζεται η ιταλική κυβέρνηση».

Πηγή:in.gr