Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και στο εξωτερικό οι Απόδημοι Έλληνες

Νέες συγκεντρώσεις «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση είναι στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο. Το παρών δίνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Στην Αθήνα, γεμάτη από κόσμο είναι η πλατεία Συντάγματος, η Αμαλίας, η Γεωργίου Α’ και η Όθωνος, ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην Σταδίου, καθώς υπάρχουν πολίτες στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο- το θερμόμετρο (-2 στο κέντρο της Τρίπολης)- και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο μαύρο των εκβιασμών», οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

Οι συγκεντρωμένοι στο Ραδιομέγαρο κινούνται προς το Σύνταγμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο “κίνημα πλατειών” προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία. Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο».

πηγη:In.gr

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα. Η φωτογραφία που μας απέστειλε ο ανταποκριτή μας κ. Νίκος Σουτόπουλος, είναι από την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα. Η φωτογραφία που μας απέστειλε ο ανταποκριτή μας κ. Νίκος Σουτόπουλος, είναι από την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πό

 

Μία ακόμη φωτογραφία του ανταποκριτή μας Νίκου Σουτόπουλου από την συγκέντρωση στην κενρική πλατεία των Ιωαννίνων το βράδη της Τετάρτης σε συμπαράσταση προς την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ.

Μία ακόμη φωτογραφία του ανταποκριτή μας Νίκου Σουτόπουλου από την συγκέντρωση στην κενρική πλατεία των Ιωαννίνων το βράδη της Τετάρτης σε συμπαράσταση προς την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση με

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Όπως επισημαίνεται, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση Αποδήμων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στις Βρυξέλλες μπροστά από το κτήριο όπου συνεδρίαζε το  Eurogroup.

ΙΤΑΛΙΑ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Largo Berlinguer στη Νάπολη στις 11-2-2015 και ώρα 17:00 για την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση στο Eurogroup.
Μίλησε ο Γιάννης Κορίνθιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, ο Marco Galdi, πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.
Παρευρέθηκαν κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως ο Salvatore Vozza, ο αντιδήμαρχος της Νάπολης, Tommaso Sodano, η σύμβουλος  του Δήμου της Νάπολης Elena Coccia, πολλά στελέχη των συνδικάτων CGIL και FIOM, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητος, Σωτήρης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μίχος και Γιώτα Μαλακού, αρκετοί Κύπριοι, όπως ο Ανδρέας Ανδρέου, πολλοί Ομογενείς από την Νάπολη και την Καμπανία και χιλιάδες άλλοι πολίτες.
ΙΤ
Oggi ci fu una grande manifestazione di solidarietà al popolo e al governo greco a Napoli, a Largo Berlinguer. Hanno parlato numerosi esponenti politici di Napoli, nonché il presidente della Federazione delle Comunità e Confraternite Elleniche in Italia, Jannis Korinthios e Marco Galdi, presidente della Società Filellenica Italiana e sindaco di cava de’Tirreni.
Erano presenti esponenti politici di rilievo, come Salvatore Vozza, segretario regionale di sinistra ecologia e libertà, con alcuni componenti della segreteria regionale e altri della segreteria Provinciale di Napoli oltre che militanti, anche della provincia, il vice sindaco di Napoli Tommaso Sodano, il consigliere comunale di Napoli, avvocato Elena Coccia, molti iscritti della CGIL e FIOM, i membri del consiglio direttivo della Comunità Ellenica di Napoli e Campania, Sotiris Papadimitriou, Jota Malakou e Costantino Michos, molti greci della diaspora ellenica in Campania, alcuni esponenti della diaspora cipriota, come Andreas Andreou e migliaia di cittadini napoletani.