ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 2-0

 

Σημαντική νίκη -που τον βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού- πήρε ο Πανιώνιος, που επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Από τη σεζόν 1992/93 έχουν να κερδίσουν οι Ηπειρώτες τους Νεοσμυρνιώτες στο “σπίτι” τους

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση, δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να πιάσει καλό ρυθμό και είχε τον Μπουμάλ για κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν πρόβλημα στο χώρο του κέντρου και στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ Ίλιτς και Τσάβες δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί προς της εστία του Παπαδόπουλου

Το πρώτο 20λεπτο είχε ελάχιστες… συγκινήσεις (“βοήθησε” και ο κακός αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων), με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 25′ με τον Κόρμπο (η κοντινή προβολή του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια). Οι Γιαννιώτες βελτίωσαν κάπως την αγωνιστική τους εικόνα και κατάφεραν έφτασαν κοντά στο 1-0 σε δυο φάσεις που προήλθαν από “στημένο”. Στο 29′ η κεφαλιά του Μανιά πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 41′ αυτή του Μπέριος ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να κάνει μια σημαντική επέμβαση. Πριν όμως οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια (45′) ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μιχαήλ, με τον Μπουμάλ να κάνει το 0-1

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ μπήκε… φουριόζος, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και το κατάφερε στο 55′ με το “γεμάτο” σουτ του Τσουκαλά, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο. Το ματς συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φτάσουν στο τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη, κάτι όμως που ήρθε από την μεριά του Πανιώνιου.

Στο 71′ η άμυνα του ΠΑΣ αδράνησε, ο Οικονόμου έπιασε την κεφαλιά, για το 2-1 κάνοντας τον πάγκο της ομάδας του να πανηγυρίσει έξαλα. Το “διπλό” για τους Νεοσμυρνιώτες… κλείδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Χατζηισαΐα να “γράφει” το τελικό 3-1.

Ο Παναιτωλικός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0

Με τον Μαρτίνες να είναι… ασταμάτητος και τον Άλβες να πετυχαίνει το 5ο του γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ο Παναιτωλικός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο Αγρίνιο, έπιασε τους Αρκάδες στους 41 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση του πρωταθλήματος (1-1 το ματς του πρώτου γύρου) – Σπουδαίο ματς και από Βιγιαφάνες, που άνοιξε το σκορ

Το ματς στο Αγρίνιο είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Στα πρώτα λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να εγκλωβίσει τα ατού του Παναιτωλικού, δεν απειλήθηκε αλλά δεν μπορούσε να φτάσει και ο ίδιος με αξιώσεις στην περιοχή του Στεφανάκου.

Όλα αυτά μέχρι το 20′. Οι παίκτες του Χάβου βρήκαν τρόπους να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και είχαν ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο. Αρχικά η κεφαλιά του Άλβες δεν ήταν δυνατή ώστε να απειλήσει τον Κοσίτσκι αλλά στο 25′ ήρθε το 1-0. Ο Μαρτίνες που κάνει εκπληκτική σεζόν, μοίρασε τη 10η ασίστ του και ο Βιγιαφάνες με το 6ο του γκολ άνοιξε το σκορ. 3 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα αλλά Βιγιαφάνες και Μαρτίνες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε μετά το 30′ να περιορίσει την επιθετική δράση του Παναιτωλικού και στο 36′ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος με το σουτ του Μπαράλες το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο Στεφανάκος. Οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, επιτιθέμενοι κυρίως από την αριστερή τους πτέρυγα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 56′, με τον Βιγιαφάνες να μην μπορεί να νικήσει τον Κοσίτσκι σε τετ-α-τετ. Η πίεση των γηπεδούχων έδωσε.. καρπούς στο 63′, με τον Μαρτίνες να ανατρέπεται από τον Κουρμπέλη και τον Άλβες να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και να κάνει το 2-0 (5ο γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια)

Η ομάδα του Μάκη Χάβου συνέχισε να… πολιορκεί τους φιλοξενούμενους, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 69′ με τον Μαρτίνες. Από το 75′ και μετά οι Αρκάδες προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γκολ, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να κατεβάσουν στροφές και να απειληθούν ιδιαίτερα. Η τελευταία ευκαιρία στο ματς ήρθε από τους Αγρινιώτες, με τον Κάπελ να μην μπορεί να νικήσει τον Κοσίτσκι, με σουτ μέσα απ’ την περιοχή.