Απίστευτο δημοσίευμα της BILD: Η Αθήνα έστειλε κατά λάθος (;) λάθος κείμενο στις Βρυξέλλες… Βαρουφάκης:Προβοκάτσια

Σύμφωνα με τη Bild η ελληνική κυβέρνηση την Πέμπτη έστειλε ”λάθος” έγγραφο με την ελληνική πρόταση για παράταση. Παράλληλα, σημειώνει ότι στο σωστό έγγραφο η ελληνική πρόταση είναι πολύ πιο κοντά στα αιτήματα των Ευρωπαίων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα αυτό έγινε κατά λάθος από την ελληνική κυβέρνηση.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προετοίμασαν από κοινού κείμενο προκειμένου η ελληνική πλευρά να λάβει την υποστήριξη των δανειστών.

Ωστόσο, ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε άλλη επιστολή με τα σημεία τα οποία αναφέρονται στο ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει το πρόγραμμα διάσωσης της προηγούμενης κυβέρνησης,  στη ”σωστή” επιστολή να μην συμπεριλαμβάνονται. Ο κ. Τσίπρας στη συνομίλια που είχε με την καγκελάριο χθες, Πέμπτη, της ανέφερε ότι πρόκειται για διαχειριστικό λάθος.

Προβοκάτσια

Βγήκε από τις διαβουλεύσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης και οργισμένος είπε ότι πρόκειται για προβοκάτσια της BILD η δημοσίευση ότι άλλαξε ο ίδιος το κείμενο – επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης

Η ΑΘΗΝΑ

Οργή και στην Αθήνα για την BILD. Με τίτλο «Συκοφαντικά δημοσιεύματα», κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι:

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές»