Ελβετία – Σύγκρουση τρένων: τουλάχιστον πέντε οι τραυματίες

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο τρένων στον σταθμό Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης, προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 5 ανθρώπων (και όχι 50 όπως αρχικά είχε αναφερθεί), ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου της Ζυρίχης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται παρά για την πρώτη ανακοίνωση και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο σοβαρά τραυματίας είναι μηχανοδηγός τρένου.

Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ότι η καμπίνα του μηχανοδηγού του ενός συρμού είναι τελείως κατεστραμμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε τοπικό τρένο και σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στην έξοδο του σταθμού του Ραφτς.

Βαγόνια έχουν ανατραπεί, στον τόπο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς και συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Βlick.

Η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Μυλάς και το Σαφχάουζ έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με μέλος συνεργείου διάσωσης, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα 20 Minutes, 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν. “Έχουν επιστρατευθεί τα ασθενοφόρα ολόκληρης της περιοχής”, είπε.

Σύμφωνα με 18χρονο επιβάτη, ο συρμός του προαστιακού στον οποίο επέβαινε είχε μόλις ξεκινήσει από τον σταθμό του Ραφτς με προορισμό το Σαφχάουζ, όταν φρέναρε απότομα. “Ταχεία αμαξοστοιχία που προερχόταν από τη Ζυρίχη είχε φθάσει από πίσω και συγκρούσθηκε με την δική μας πλευρικά. Το Ιntercity εκτροχιάσθηκε”, δήλωσε στην εφημερίδα ο επιβάτης προσθέτοντας ότι οι δύο συρμοί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Blick, “ο μηχανοδηγός του συρμού του προαστιακού βγήκε αμέσως από την καμπίνα του, φόρεσε το γιλέκο πρώτων βοηθειών και βοήθησε τους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια”.

Πηγή: skai.gr