Η γοητεία του κλασικού

Της Ιωάννας Μπέτση

Για την ΡΗΡ

Μαρτυρώντας την αυθεντική ιστορία του οίκου Chrisian Dior, τα κλασικά έρχονται ξανά στο προσκήνιο.images (47)-1 images (36)-1
Το 1947 ο Christian Dior δημιούργησε το πρώτο του άρωμα.
Προσέφερε τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να απολαμβάνουν τον μαγικό κόσμο των αρωμάτων, φέρνοντας στο νου τους με ένα ψέκασμα τις πιο εντυπωσιακές τουαλέτες της κολεξιόν του.
Τα λουλούδια, φετίχ των συνθέσεών του και σίγουρα το ιδιαίτερο πνεύμα της εποχής.
Ο ίδιος είχε πει κάποτε: “Έγινα αρωματοποιός με την επιθυμία όταν κάποιος ανοίγει ένα άρωμά μου να μπορεί να φαντάζεται τις κολεξιόν μου”.
Η συλλογή Les Creations de M.Dior, περιλαμβάνει πέντε κλασικά αρώματα, αυτά που κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν στιγμές στο χρόνο με τον ίδιο τρόπο που ο κινηματογράφος, η μουσική και τα μυθιστορήματα σημαδεύουν τις εποχές.
Εμπλουτισμένα με κομψές διαχρονικές και έντονα λουλουδάτες νότες, επιστρέφουν με έναν αέρα ανανέωσης.images (38)-1images (46)-2
Ο σχεδιασμός τους είναι τόσο εκλεπτυσμένος, όσο και ο χυμός του.
Μοντέρνα μπουκάλια με ιδιαίτερο περιλαίμιο και τυλιγμένα με την ασημένια κλωστή του Dior, αποτελούν μια μοντέρνα αντανάκλαση σε ένα κοκτέιλ εποχών.
Το Eau Fraiche (1953), το Diorissimo (1956), το Diorella (1972), το Dioressence (1979) και το πιο πρόσφατο For Evere and Ever (2001), αποτελούν τη ντελικάτη καλλιγραφία με το λογότυπο του οίκου Dior.
Δοκιμάστε τα…θα σας μαγέψουν….