Ο Λαφαζάνης “κόντρα”στη Συμφωνία: Καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια

Εμμένει στην θέση του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ενεργειακή ιδιωτικοποίηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρά τα όσα περί του αντιθέτου αφήνει να εννοηθεί το κείμενο Βαρουφάκη που εστάλη στο Eurogroup.

«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ότι έχω μέχρι σήμερα πει,» δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί αφορά και την ενέργεια.

Το ερώτημα είναι εύλογο δεδομένου ότι από τους πιο ώριμους και προχωρημένους διαγωνισμούς, ήταν αυτός του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με τουλάχιστον δύο υποψηφίους να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Όσο δε για τη «Μικρή ΔΕΗ», προ ημερών το ΔΝΤ είχε εκφράσει σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ενστάσεις για την εξαγγελία ακύρωσής της.

Σχολιάζοντας πάντως το σημείο του κειμένου Βαρουφάκη ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να σεβαστούν τη διαδικασία όσων διαγωνισμών βρίσκονται σε εξέλιξη», ο υπουργός είναι κατηγορηματικός, επιμένοντας για μια ακόμη φορά ότι καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει.

Πηγή: Τα Νέα