Βουλή: Εμπλοκή μετά από πρόταση προέδρου για τους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ

Εμπλοκή με την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του Άδωνη Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε η πρόταση της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωνσταντόπουλου να αναβληθεί η ψηφοφορία επειδή ο εισαγγελέας φυλάκων δεν έδωσε άδεια να παραβρεθούν σε αυτή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μετά από έντονες
αντιδράσεις διεκόπη η συνεδρίαση, και αμέσως μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής για αντιθεσμική παραβίαση κατά βάναυσο τρόπο της διάκρισης των εξουσιών, για προσβολή της συνταγματικής τάξης, και πρόσθεσε ότι με τη στάση της θέλει να ασκήσει πίεση στην δικαιοσύνη να άρει την προσωρινή κράτηση των βουλευτών της ΧΑ, και να επηρεάσει την επικείμενη κρίση της δικαιοσύνης στην υπόθεση.

Με την άποψη Βενιζέλου συντάχθηκε απόλυτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε παρότρυνση προς την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία για το πώς ασκεί τα καθήκοντα της.

Λόγω της εμπλοκής στην Ολομέλεια δεν ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Τελικά, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Ενόχληση για τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζουν και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: skai.gr