Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής- Ζημιές και στη Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου που φούσκωσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλά σπίτια και παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, «στοιβάζοντάς» τα το ένα πάνω στο άλλο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελευσίνας.

Το κέντρο της πόλης παραμένει σχεδόν αδιάβατο, ενώ όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων.

Από το πρωί έχει αρχίσει η υποχώρηση των υδάτων, ενώ η Πυροσβεστική έχει αρχίσει την άντληση υδάτων, όπως δήλωσε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Η νεροποντή μετέτρεψε την περιοχή σε πραγματική λίμνη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ δεκάδες ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει έξι άτομα από τα σπίτια τους, αλλά και ακόμη δύο άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές, πολλά σπίτια και καταστήματα επίσης ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε δρόμους στο κέντρο της περιοχής.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 27 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας κυρίως από Μάνδρα αλλά και από Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα και έχει σπεύσει δύναμη 13 οχημάτων με 28 πυροσβέστες.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου μετά από πολύωρες βροχοπτώσεις.

Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία για να τις σώσει.

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου – Κερίου και χρειάσθηκε να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου .

Από τις βροχές πλημμύρισαν διάφορες περιοχές σε Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανά, Αγγερικό, Άγιο Σώστη Λαγοπόδο, Πηγαδάκια, Αλυκανά και αλλού.

Από τους κεραυνούς μετασχηματιστές της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι δεκάδες χωριά.

Πηγή: skai.gr/ newsIt.gr/news.gr