Με επανεξέταση των επενδύσεων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, προειδοποιεί η Eldorado Gold

Με επανεξέταση του επενδυτικού της σχεδίου στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Καναδική εταιρεία Eldorado Gold, που διαχειρίζεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, σε περίπτωση που δεν ανατραπεί η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία ανακαλούνται δύο άδειες εξόρυξης.

Στην επίσημη ειδοποίηση του υπουργείου προς την Eldorado, υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή μπορεί να ανακληθεί μετά από επανεξέτασή της, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο καναδικός όμιλος επιμένει ότι η ανάκληση των αδειών δεν έχει καμία νομική βάση και επιφυλάσσεται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του με κάθε έννομο μέσο.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, υπενθύμισε ότι από το 2012 η εταιρεία έχει επενδύσει στην Ελλάδα περί τα 450 εκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας στο ίδιο διάστημα πάνω από 2.000 ανθρώπους.

Μάλιστα για το 2015 έχει ανακοινώσει επιπλέον επενδύσεις επιπλέον 310 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το ελληνικό κράτος έχει εισπράξει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, εξαιτίας της δραστηριότητάς μας», προσθέτει χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως όταν τα μεταλλεία «θα αρχίσουν την εμπορική παραγωγή», η «Ελληνικός Χρυσός» θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας.

«Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από τις επενδύσεις μας, είναι προφανή σε όλους», επισημαίνει ο Πολ Ράιτ, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της εταιρείας για εποικοδομητικό διάλογο με τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή:skai.gr