Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, κατηγορούμενη ως συνεργός του Ξηρού- Έφοδος σε σπίτι στο Γκύζη

Αθήνα

Στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε τη Δευτέρα η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 22χρονη συνελήφθη στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα σε σπίτι συγγενικού προσώπου κρατούμενου για υπόθεση τρομοκρατίας.

Η 22χρονη Αγγελική οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.
Κατά την αστυνομία, η 22χρονη λειτουργούσε ως ο συνδετικός κρίκος του Χρ.Ξηρού με τους Πυρήνες. (In.gr)images.watchit.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΛΩΝ ΠΤΦ

Στο μεταξύ, έξω από το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, στο Εφετείο,  συνελλήφθη πριν από λίγο η μητέρα του αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ καθώς φέρεται να βοήθησε την Αγγελική να βρει καταφύγιο  στη Σαλαμίνα.
Η γυναίκα ειχε προσέλθει στο Εφετείο προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος και η 36χρονη που συνελλήφθη την Κυριακή δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.
Ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.(Makeleio.gr)

 

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Έφοδο σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα τον τελευταίο ένα χρόνο, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εκεί διέμεναν πρόσωπα τα οποία σχετίζονταν με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα που διέμενε στο διαμέρισμα είναι η σύζυγος του προφυλακισμένου Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, και συγκεκριμένα της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου.