Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου, 2 Μαρτίου 2015

Η νίκη του Μαρίνου Σιζόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ, η έκδοση ΝΟΤΑΜ από πλευράς της Τουρκίας στο Αιγαίο, η απομάκρυνση των δύο εκπαιδευτικών των Κεντρικών Φυλακών, οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο Τύπος, τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στον αστερισμό του Σιζόπουλου», γράφει για εύκολη επικράτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου με 60% έναντι 40% του Γιώργου Βαρνάβα στις εκλογές για την Προεδρία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εμπορίου αναλαμβάνει δράση για τις τιμές των καυσίμων με μεγάλη σύσκεψη παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι ο Αμερικανός Πρεσβευτής στη Λευκωσία ζήτησε μέσω twitter σχόλια για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα, συνδέοντας τη χρονικά με τη δολοφονία Μεμτσόφ και κάνει λόγο για «ατόπημα».

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Αττίλας στο Αιγαίο», γράφει ότι σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια κατά της Ελλάδας προέβη η Τουρκία, η οποία εμβάλλει σε τροχιά επιδείνωσης τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αναφέρεται σε έκδοση από πλευράς Τουρκίας ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύει από σήμερα μέχρι και το τέλος του χρόνου τεράστια έκταση στο Αιγαίου από τη Σκύρο ως τη Λήμνο για λόγους ασκήσεων. Αλλού γράφει για Ελληνοϊβηρική αντιπαράθεση για Eurogroup, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.  Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην εκλογή χθες του Μαρίνου Σιζόπουλου στην ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Αλλαγή σελίδας στην ΕΔΕΚ», γράφει ότι νέα σελίδα ανοίγει η ΕΔΕΚ με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να αναλαμβάνει το πηδάλιο του Κινήματος με διαφορά 828 ψήφων από τον Γιώργο Βαρνάβα. Αλλού γράφει για τις δυσκολίες της Ελλάδας οι οποίες αρχίζουν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι ούτε μακριά μαλλιά, ούτε μούσι, ούτε γένι θα μπορούν να αφήνουν οι ένστολοι αστυνομικοί, προσθέτοντας ότι Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία απέρριψαν εισήγηση της Ελίζας Σαββίδου για χαλάρωση του Κανονισμού εμφάνισης των μελών.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξηλώνεται το μοντέλο εκπαίδευσης κρατούμενων», γράφει ότι σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται από τη «στοχευμένη», σύμφωνα με την εφημερίδα, απομάκρυνση των δύο συντονιστών δασκάλων των Κεντρικών Φυλακών ενώ την ίδια στιγμή η αίθουσα διδασκαλίας έχει μετατραπεί σε αίθουσα «εθνικόφρονος σωματείου». Σε άλλο της θέμα γράφει για τη νίκη του Μαρίνου Σιζόπουλου στις εκλογές τις ΕΔΕΚ χθες και κάνει λόγο για «δύσκολη επόμενη μέρα» λόγω των όσων προηγήθηκαν στη σύντομη προεκλογική περίοδο. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εργασιών συντήρησης του τεμένους της Ευρέτου.

ΚΥΠΕ