Μία επιστολή για τον Πατριάρχη Ειρηναίο

Αναδημοσιεύουμε από το μπλοκ “” που διαχειρίζεται ο γνωστός ομογενής της Αλεξάνδρειας Γιώργος Δήμας την ακόλουθη επιστολή-παρέμβαση η οποία αναφέρται στο θέμα του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος ‘η αυτοέγκλειστος (είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ έχει συμβεί σε έναν συνάνθρωπό μας, ιερωμένο της Αποδημίας;) τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια!

Η ΡΗΡ δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες του όλου , διότι μεγάλη μας προξένησε εντύπωσηθέματος και, επομένως δεν παίρνει θέση. Απλώς αναδημοσιεύουμε την επιστολή από το φιλικό <ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ> διότι μεγάλη μας επροξένησε εντύπωση!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ τόν  Πανοσιολογιώτατον
Αρχιμ. κ. ΔΑΜΙΑΝΟΝ,
Έξαρχον του Παναγίου Τάφου
ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
                          
Πανοσιολογιώτατε,
  
__________________Με την εν Χριστώ αγάπη μου σας προσκαλώ να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» με ανοικτά χαρτιά!
_________________Το ερώτημα, που τίθεται ενώπιόν μας είναι ένα και μοναδικό: «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος τι είναι; «Έγκλειστος» ή «Αυτοέγκλειστος»; 
_________________Δι’ εκείνους, οι οποίοι τυχόν δεν γνωρίζουν τους όρους, ας αναλύσουμε το ερώτημα. «Ο Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος
·        παραμένει με τη θέλησή του κλειδωμένος στο Διαμέρισμα – κελλί του και αρνείται να βγει προς τα έξω;
·    ή μήπως κάποιοι άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων Τον έχουν απομονώσει εκεί μέσα, όπου εδώ και δέκα τόσα χρόνια παραμένει απομονωμένος, δηλ. στο Διαμέρισμα-κελλί του; Εκεί, όπου μάλιστα έχουν προσθέσει σιδερένιες πόρτες τόσο στην κυρία (την μπροστινή) είσοδο, όσο και στη δευτερεύουσα (την πίσω πλευρά) του ασπαλακίου Του;

·        Μήπως επίσης οι ίδιοι αυτοί παράγοντες-διώκτες Του έχουν τοποθετήσει στο Διαμέρισμα-κελλί Του και  σε όλες τις πλευρές του χώρου, όπου Εκείνος διαμένει, μήπως, επαναλαμβάνω, εν αγνοία Του έχουν προσθέσει αυτόματες ειδικές φωτογραφικές μηχανές (τις γνωστές εις όλους κάμερες ασφαλείας), ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν κάθε κίνηση προς το χώρο της φυλακίσεώς Του;  
_____________Ελάτε, λοιπόν, να παίξουμε το παιγχνίδι «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», αλλά με ανοικτά χαρτιά, όπως είπαμε απ΄ αρχής.  Με ανοικτά χαρτιά και όχι με ψέμματα ή και μεθόδους παραπληροφορήσεως.
1.     ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ!  
__________Στις Συνεδρίες του Φεβρουαρίου 2015 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συμμετέχω ως Συνοδικός Σύνεδρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ανακοίνωσεν, ότι προ ολίγων ημερών τον είχε επισκεφθεί εκπρόσωπος της Εξαρχείας του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και του είπε κάποια πράγματα, απ’ αυτά που συμβαίνουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα, για να καταλήξει:
                         «Μακαριώτατε, Σας διαβεβαιώ: ο Ειρηναίος «δεν είναι                                                                                ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ!»
                         Είναι και παραμένει «ΑΥΤΟ-ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ!»
2.     ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,
ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
____________Στην ιστοσελίδα «http://www.hellasforce.com» και σε ανάρτηση της 25ης Φεβρουαρίου ε.ε. δημοσιεύθηκαν τα εξής ανατριχιαστικά:

Πόλεμος Μητροπολίτη Καλαβρύτων-Δαμασκηνού

για τον εγκλεισμό του Πατριάρχη Ειρηναίου

                “Την δυσαρέσκειά του και την αντίδραση τουεξέφρασε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα,Δαμασκηνός εκ μέρους του Πατριάρχη Θεόφιλου για τονμητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Σύμφωνα μεαποκλειστικές πληροφορίες του Hellasforce θέμα ήταν οεγκλεισμός του Πατριάρχη Ειρηναίου που ζει ακόμηέγκλειστος στο κελί του με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσειαντιδράσεις. Ενώ το πατριαρχείο διατείνεται ότι ο Ειρηναίοςπαραμένει κλεισμένος με δική του απόφαση , τα γεγονόταδείχνουν ότι τον κλειδώνουν καθημερινά για να μην τονεπισκέπτεται κόσμος.
                “Το γεγονός παρά του ότι έχει αναδειχθεί στοπαρελθόν με τον έγκλειστο Πατριάρχη, καμία αρχή ούτεανθρωπιστική, δεν έχει ενδιαφερθεί. Από την άλλη πλευρά ομητροπολίτης Αμβρόσιος είναι ο μόνος από τουςμητροπολίτες που έχει ασχοληθεί με το θέμα και διαρκώςδημοσιεύει άρθρα του με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει τηνσημερινή διοίκηση του Πατριαρχείου.
    ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ……
      ” Έκλεισε ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών λοιπόν ο Δαμασκηνός και τον επισκέφθηκε για να του παραπονεθεί για την δράση του Καλαβρύτων. Ο Αρχιεπίσκοπος που δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ γι αυτό το θέμα όπως και για πολλά άλλα κάλεσε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για απολογία.
       “Αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες στην Αθήνα για να απολογηθεί στον αρχιεπίσκοπο για το θέμα Ειρηναίου και για τις βολές του εναντίον της διοίκησης του Πατριαρχείου που αφήνουν τον Ειρηναίο να σβήνει κάθε μέρα στο κελί του”.
ΣΗΜ. Το όνομα του εν Αθήναις Εξάρχου είναι ΔΑΜΙΑΝΟΣ και όχι ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ. Επομένως κι εμείς διά του παρόντος απευθυνόμεθα προς  τον Έξαρχον  Αρχιμ. κ. ΔΑΜΙΑΝΟΝ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Πανοσιολογιώτατε Έξαρχε κ. Δαμιανέ, 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
 
phgh http://greeknation.blogspot.com/2015/03/blog-post_82.html?utm_source=