Σαμαράς: Τα ψέματα τελείωσαν – Κυβέρνηση: Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Σαμαρά

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης  Σαμαράς σε δήλωσή του, αναφορικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης των “οκτώ” στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες,  υπογράμμισε: «Το σημαντικό είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων. Βαθμολογητές του θα είναι η Τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

Απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,   ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης δήλωσε: «Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Σαμαρά να αποδεχθεί ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που διαπραγματεύονται. Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι αναμνήσεις του από τις Συνόδους Κορυφής: αποχωρούσε με πακέτα υφεσιακών μέτρων και περικοπών. Η κυβέρνηση πέτυχε να θέσει το πλαίσιο της πολιτικής που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Το περίφημο email Χαρδουβέλη, πλέον, είναι παρελθόν. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή».

Από την πλευρά τπου ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Τα ψέματα δεν θα βοηθήσουν τον κ. Τσίπρα να περάσει τις εξετάσεις της τρόικα και του Eurogroup. Ας δουν επιτέλους την πραγματικότητα κατάματα, αντί να κάνουν ερμηνεία της ερμηνείας όσων υπέγραψαν».