Πολιτιστικό γεγονός η όπερα «Κάρμεν» στα Γιάννενα

 Ρεπορτάζ- Φωτογραφία: Νίκος Σουτόπουλος

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Στο κατάμεστο από θεατές και ακροατήριο κοινό κάθε ηλικίας Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις 22 Μαρτίου 2015 η όπερα «Κάρμεν» που αποτέλεσε ένα σπουδαίο και σπάνιο πολιτιστικό για τα Γιάννενα!1. Οι ηθοποιοί από την όπεÏ-α  Carmen στα Γιάννενα

Συγκεκριμένα, στα Γιάννενα και την Κόνιτσα ήρθε το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τρεις βασικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι παρακολούθησαν την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, ενώ ήδη το ξεκίνησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ακρόαση στο Δημοτικό Ωδείο.

Στη σημασία της εκδήλωσης, αλλά και στη συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ενώ η αντιπρόεδρος Βάσω Μέγα παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το «παρών», ακόμη και αν δεν έχει δει ποτέ του όπερα έκαναν, τέλος, ο τενόρος Δημήτρης Παξόγλου και η σκηνοθέτις Αγγέλα Σαρόγλου.

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που παρακολούθησε δωρεάν την παράσταση αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση των ηθοποιών-μουσικών που απήγγειλαν τους ρόλους της πασίγνωστης όπερας στα γαλλικά.