O Tζεφ Κένετ παρουσιάζει βιβλίο για τους Μακεδόνες Έλληνες της Ωκεανίας

Την Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, στις 7.30μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (“Andrianakos Centre”) του Alphington Grammar School

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Το εξώφυλλο του βιβλίου

O πρώην πρωθυπουργός της Βικτώριας και φιλέλληνας, Τζεφ Κένετ, πρόκειται να παρουσιάσει το βιβλίο «Μακεδόνες Έλληνες της Ωκεανίας», του καθηγητή Αναστάσιου Τάμη, την Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, στις 7.30μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (“Andrianakos Centre”) του Alphington Grammar School, 18 Old Heidelberg Rd, Alphington.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χ. Δαφαράνου, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας και το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών.

Θα την παρουσιάσει η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της τηλεόρασης, κ. Ελένη Κάπαλου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, κ. Δημ. Μηνάς, ο πρόεδρος της Βουλής της Βικτώριας κ. Τέλμο Λανγκίλα, η διευθύντρια του Alphington Grammar Δρ Βίβιαν Νίκου και ο εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου Τζιόλα, κ. Εμμανουήλ Τζιόλας.

Ο κ. Κένετ θα αναφερθεί στη μετανάστευση και στον εποικισμό των 145.000 Μακεδόνων Ελλήνων μεταναστών και των παιδιών τους που ζουν στην Αυστραλία από το 1924, καθώς και στη συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ανέλιξη της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο, όπου παρουσιάζεται το έργο και η δράση των Μακεδόνων Ελλήνων στην Αυστραλία, είναι 700 σελίδων και περιέχει 480 σπάνιες φωτογραφίες, χάρτες, και παράρτημα από συνεντεύξεις που έδωσαν Μακεδόνες έποικοι. Επίσης, αναφέρονται περισσότερα από 3.000 ονόματα ατόμων που προσέφεραν υπηρεσίες στα κοινά των Ελλήνων, ενώ παρουσιάζεται αναλυτικότερα η ιστορία Μακεδόνων Ελλήνων, επιστημόνων, λογοτεχνών, πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ευεργετών του Ελληνισμού, με κύρια την ιστορία του ευεργέτη και επιχειρηματία, Ζήση Δαρδάλη. Οι εισπράξεις του βιβλίου και τα δικαιώματα του συγγραφέα θα προσφερθούν στην Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι πολλών ομογενειακών οργανισμών.

Στο τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση που οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας και το Alphington Grammar School.

πηγή:neoskosmos.com