Ραντεβού Βαρουφάκη – Λαγκάρντ σήμερα

Αθήνα

Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντάται το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον με στόχο «μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, εκπρόσωπος του Ταμείου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, συμπληρώνοντας ότι θα γίνει μια «άτυπη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε ο ίδιος με την Κριστίν Λαγκάρντ, από την οποία ζήτησε να συναντηθούν. Το ραντεβού έκλεισε για το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών.

Ραντεβού και στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Το πρωί (10:00) της Μεγάλης Δευτέρας 6 Απριλίου, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Αργότερα θα έχει συνάντηση με την Κάρολάιν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Το ΔΝΤ διαψεύδει Spiegel 

Λίγες ώρες νωρίτερα, το Ταμείο είχε διαψεύσει το δημοσίευμα του Spiegel που το έφερε να ζητά από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον, λόγω μη επαρκούς προόδου στις ζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.

Ερωτηθείσα από το in.gr για τις αναφορές του δημοσιεύματος του Spiegel εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε τα εξής:

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρέθηκαν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εργάσιμες εβδομάδες για επαφές με τις ελληνικές Αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στην αντίστοιχη έδρα τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.

» Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες που εδρεύουν οι θεσμοί και απευθείας επί ελληνικού εδάφους μεταξύ άλλων και μέσω των τοπικών υπαλλήλων.»

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και το υπουργείο Οικονομικών.

Μαρδάς: Τα χρήματα της δόσης του ΔΝΤ υπάρχουν

Εξάλλου, το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης των 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ υπάρχουν, ενώ ο ίδιος αναμένει τη σχετική εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις» τόνισε μιλώντας στο Mega.

Newsroom ΔΟΛ