Ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο οι κουκουλοφόροι

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα γύρω από το Πολυτεχνείο και ειδικότερα στην οδό Στουρνάρη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου πριν από μισή ώρα, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχε σε πορεία αντιεξουσιαστών, κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και μόλις έφτασε στο Πολυτεχνείο έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα.

 

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και σε συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει κλείσει η Πατησίων και κινδυνεύουν οι οδηγοί.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν κάψει δεκάδες κάδους σκουπιδιών, στήνοντας οδοφράγματα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εισβάλλει μέσα στο Πολυτεχνείο πετώντας βόμβες μολότοφ μέσα από το ίδρυμα, αλλά και κομμάτια μάρμαρου.

Στο σημείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν σε σχετικά απόσταση, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή με τους ταραξίες, ωστόσο έχει γίνει χρήση χημικών για να τους απωθήσουν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: NEWSIT