ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: «Ο μι τζι!»

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Είναι φορές που η γλώσσα των νέων είναι τόσο προχωρημένη αλλά και τόσο εύστοχη! Να, για παράδειγμα εκείνο το «Ο μι τζι!» που ακούγεται σε κάθε νεανική παρέα!  Έκφράζει θαυμασμό, απορία, έκπληξη!

Είναι η ελληνική προφορά των αρχικών των αγγλικών λέξεων: «Οh my Got!».  Που πάει να πει: «ω Θεέ μου!»…

Γιατί σας τα λέω αυτά;

Να, γιατί πριν λίγες μέρες ένας φίλος,  μου εξιστορούσε το ακόλουθο συμβάν.

Έτυχε, μου είπε, μια από αυτές τις μέρες να περνάω  έξω από την αίθουσα όπου γινότανε συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου.  (Σ.σ. Ενός συγκεκριμένου νησιωτικού Δήμου, κουτσομπόλης δεν είμαι να σας πω και ποιου). Επειδή ο δήμαρχος και νέος είναι και μοντέρνες ιδέες λανσάρει και, μάλιστα, με την εύλογη αξίωση να συμμετέχουν ενεργά και οι δημότες στην λήψη των αποφάσεων, σκέφτηκε ο φίλος μου να μπει μέσα να ακούσει τι λένε.

Ε, άνοιξε την πόρτα και μπήκε.

Εκείνη την ώρα μιλούσε ο δήμαρχος.  Προσπαθούσε να εξηγήσει ένα από τα μέτρα που πρόσφατα είχε λάβει  και που αφορούσε την στάθμευση των τροχοφόρων στην αγορά του νησιού. Για την ακρίβεια, την εγκατάλειψη των αυτοκινήτων όπου βόλευε τον καθένα οδηγό, πράγμα σύνηθες και απολύτως συνυφασμένο με την …ελεύθερη φύση του νεοέλληνα, που τρία πράγματα  ΔΕΝ ανέχεται στο σβέρκο του: τον έφορο, τον τραπεζίτη και τον τροχονόμο!..

-Είπα, λοιπόν –συνέχιζε ο δήμαρχος την ενημέρωση των δημοτών, όπως μου την μετέφερε ο φίλος μου-  στο Λιμενάρχη να πει στους Λιμενικούς να «γράφουν» όλα τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα σταθμευμένα στον παραλιακό δρόμο της αγοράς και εμποδίζουν την κίνηση η οποία, φυσικά, όπως καταλαβαίνετε τις ημέρες του Πάσχα είναι μεγαλύτερη και δημιουργείται  σοβαρό πρόβλημα».

Ε, και λοιπόν, είπα εγώ, διακόπτοντας την αφήγηση του φίλου μου. Πού βρίσκεις το κακό σ΄ αυτό;

-Σ΄ αυτό, πουθενά. Άκου, όμως, και τη συνέχεια…  Καθώς μιλούσε ο δήμαρχος, τον έβλεπα όλο και περισσότερο να «φορτώνει» και προσπαθούσα να εννοήσω το γιατί.  Ώσπου τον άκουσα να ξεσπά εκνευρισμένος:  «Εγώ τους είπα να γράφουν τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα ώστε να τα πάρουν από εκεί ο οδηγοί τους και να ελευθερωθεί ο δρόμος. Κι αυτοί πήγαν και έγραψαν το δικό μου αυτοκίνητο!»

Ε, εδώ πάει το Ο μι Τζι, που λέγαμε!!!

Ο μι τζί! Το αυτοκίνητο του δημάρχου βρε αθεόφοβοι;  Και που θέλετε να το παρκάρει ο άνθρωπος αν όχι κάτω από το δημαρχείο ΤΟΥ ή έξω από το σπίτι ΤΟΥ; Μήγαρις πηγαίνει και πουθενά αλλού; Μήπως τον έχετε δει να περπατάει στους δρόμους; Να μιλάει με τους δημότες; Ο άνθρωπος ζει και κινείται σε «στενό περιβάλλοντα χώρο»…  Ε, κάπου πρέπει και να αφήνει το αυτοκίνητό του…

Κι έπειτα είπαμε, προοδευτικός δήμαρχος είναι, όχι …κοινός πολίτης να του κόβετε κλήση για παράνομη στάθμευση!..

Αλλά ξέρω γιατί το έκανε ο Λιμενάρχης… Για να μην του πάρει τον αέρα!

Ναι, αλήθεια σας λέω! Αφού να,  τις προάλλες που ο δήμαρχος έστειλε μία μπουλντόζα του δήμου στο λιμάνι να κουβαλήσει κάτι τσιμεντόπλακες,  ο Λιμενάρχης, μου λένε, έδωσε εντολή και έκοψαν κλήση και στην μπουλντόζα και στον οδηγό της! Στην πρώτη γιατί δεν είχε άδεια κυκλοφορίας και στον δεύτερο, γιατί δεν είχε άδεια οδηγήσεως!..

Τώρα, μου ματαλένε και όρκο δεν παίρνω, απειλεί ο δήμαρχος, αν δεν μετατεθεί ο Λιμενάρχης να παραιτηθεί αυτός!

Ο μι τζι, Ελλάς!!!