Επαφές του Γεν. Δ/ντή της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινου με την ομογένεια της Νέας Υόρκης

Την προτροπή να αξιοποιήσει η ελληνική πατρίδα τις δυνάμεις της ομογένειας για να αλλάξει η χώρα, απηύθυνε προς τον Γενικό Διευθυντής της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινο ο πρόεδρος του συλλόγου των Νισυρίων  Γιάννης Κωνσταντινίδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο κ. Κόκκινος από την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη, σήμερα, εκεί, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τη συνάντησή του με ομογενειακούς παράγοντες, όπως αναφέρεται σε κείμενο του ΑΠΕ.

Ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε το Νισυριακό σπίτι από όπου, όπως είπε, ξεκίνησε ο παππούς του και ο θείος του διδάσκαλος Τιμολέων Κόκκινος, πλέκοντας και το εγκώμιο όλων των δασκάλων “που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και γαλουχούν τη νέα γενιά με την αγάπη για την Ελλάδα”.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη τους κ. Κόκκινου στο ϊδρυμα Ωνάση.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του κ. Μιχ, Κόκκινου στο ϊδρυμα Ωνάση.

Ο κυβερνητικός παράγοντας της γενέτειρας έδωσε “διαβεβαιώσεις” ότι Ψήφος των Αποδήμων και νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), “είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΓΓΑΕ”…

Ειδικότερα για το νέο ΣΑΕ είπε ότι το νέο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους φορείς θα αγκαλιάσει τις ενώσεις νέων επαγγελματιών και συνάμα θα παρέχει τη δυνατότητα σε προσωπικότητες που δεν έχουν σχέση με ομογενειακούς φορείς να συμμετέχουν στο συμβούλιο με ποσοστό έως και 15%.

image001

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γενικού Δ/τή της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινου στο σχολείο Αγίου Δημητρίου όπου φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών.

Προσβλέποντας στην ανάληψη δράσεων για την διοργάνωση προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και διάδοσης του οικουμενικού πνεύματος του ελληνικού πολιτισμού, με την συνεργασία του Προξενείου της Νέας Υόρκης και των σημαντικών Ελληνικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν εκεί, ο κ. Κόκκινος είχε συναντήσεις παραγωγικής συνεργασίας με την εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Onassis USA κ. Αμαλία Κοσμετάτου.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση, στα οποία ήδη έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί πολίτες, συνιστούν ένα από τα πεδία στα οποία η ΓΓΑΕ προτίθεται να δραστηριοποιηθεί για την διοργάνωση από κοινού δράσεων εκπαίδευσης, πολιτισμού και τεχνών. Ανάλογες επαφές είχε ο κ. Κόκκινος και με το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο κ. Κόκκινος αναμένονταν να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.