Επανεκλογή Πάνου Αδαμόπουλου στο Σύλλογο Αθηναίων της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Για τρίτη συνεχή θητεία επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης ο Πάνος Αδαμόπουλος στις εκλογές που διεξήχθησαν κατά τη γενική συνέλευση το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου στην αίθουσα του Συλλόγου Κρητών “Ομόνοια” στην Αστόρια με παρόντες 51 μέλη.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο τον κ. Αδαμόπουλο πλαισιώνουν οι : Παύλος Χατζηκυριάκος, αντιπρόεδρος, Σύλβια Αδαμοπούλου, γενική γραμματέας, Δήμητρα Μιχαλακοπούλου, ταμίας, και Τάσος Μουζάκης, Στέλιος Στρουμπάκης, Καίτη Αλεξανδροπούλου, Γρηγόρης Κουλμπαρίδης και Χριστίνα Σκιαδά, μέλη, με αναπληρωματικούς τους Βάνα Κοντομέρκου και Φανή Παγουλάτου.athenians-770x470

Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Σοφία Στρουμπάκη, Βενετία Χατζηκυριάκου και Χρήστος Βουρνάς, με αναπληρωματικά μέλη τους Αθηνά Λαζαρίδη και Γρηγόρη Νοδάρο, ενώ αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ορίστηκαν ο πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος και η Ζαν Μάνος, με αναπληρωματικούς την Καίτη Αλεξανδροπούλου και τον Στέλιο Στρουμπάκη.

“Ηταν μια άκρως δημοκρατική διαδικασία με πολυπληθή παρουσία μελών του συλλόγου”, επισήμανε ο κ. Αδαμόπουλος, τονίζοντας πως ο ιστορικός σύλλογος “θα συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό και με την ίδια φιλοσοφία τις εκδηλώσεις του, πολιτιστικές, μορφωτικές, κοινωνικές, με συνισταμένη όλων αυτών, ό,τι χρήματα μπορούμε να συγκεντρώσουμε, να τα διαθέσουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για τους έχοντες ανάγκη στην Ελλάδα μας.”

Στις 14 Μαϊου ένα από τα εκλεκτά νεαρά μέλη του συλλόγου Αθηναίων, η πιανίστα και συνθέτης Αθηνά Αδαμοπούλου, συνοδευόμενη από τον σολίστ του βιολιού Γιώργο Δεμερτζή, θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν, Μπράμς καθώς και δικά της, σ’ ένα κονσέρτο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για φιλανθρωπικό σκοπό και το όνομα του συλλόγου θα ακουστεί και πάλι.

“Ο Σύλλογος των Αθηναίων έχει δείξει τον ανθρωπισμό του προς τους άλλους και παράλληλα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση”, τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος.

Το νέο Δ.Σ. αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο Τρίτη το βράδυ για να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει τα επόμενα δύο χρόνια. “Περιμένουμε ιδέες, συνεργασίες και προτάσεις και από άλλους συλλόγους, ώστε να μπορέσουμε να βαδίσουμε μαζί”, ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε: “Αυτό που κάνει το σύλλογο να κρατάει ψηλά το λάβαρο, είναι όλη αυτή η ομοψυχία των μελών, το πνεύμα ευφορίας που έχει δημιουργηθεί στο σύλλογο. Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σ’ αυτόν το σύλλογο”, ενώ επανέλαβε πως “δεν είμαστε μόνοι μας, θα πρέπει πάντοτε και παντού να συνεργαζόμαστε με τους άλλους συλλόγους και φορείς. Για μας αυτό είναι και το ζητούμενο.”

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη των δύο προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων για όλη τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμπαράστασή τους και για την παρουσία τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του συλλόγου και τονίζοντας πως ο ίδιος κοιτάζει πάντα μπροστά.

“Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, μπορεί να υπήρξαν παραλείψεις, όμως για μας η μεγάλη επιτυχία ήταν η τακτοποίηση των φορολογικών του συλλόγου, αυτό για μας είναι ένας τεράστιος άθλος, όπως είναι και οι υπέροχες εκδηλώσεις που έχουμε οργανώσει και ευελπιστούμε σε περισσότερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις”, σημείωσε.

Ο ίδιος υπηρετεί και ως β’ αντιπρόεδρος του Οργανισμού της “Πλατείας Αθηνών”, και όπως ανέφερε, αισθητή αναμένεται να είναι η παρουσία του συλλόγου και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην ανακαινισμένη Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

“Αυτή η τεράστια εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο πρόσωπό μου τα μέλη του συλλόγου των Αθηναίων έχει μεταφραστεί από μένα σε μια τεράστια ευθύνη απέναντι στο σύλλογο και ελπίζω και πάλι και σ’ αυτή την τρίτη θητεία να ανταπεξέλθω όπως και στις δύο προηγούμενες”, κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος, ευχαριστώντας τον καθένα προσωπικά για την υποστήριξη και ευχόμενος στο σύλλογο “Καλή Επιτυχία”.

πηγή: greeknewsonline.com