Αυτά είναι τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια στον κόσμο

Ένα διαβατήριο από μια χώρα με καλές διπλωματικές σχέσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στον κάτοχό του να ταξιδέψει με ευκολία.

Η χρηματοοικονομική εταιρεία Arton Capital, η οποία ειδικεύεται στο να βοηθάει πλούσιους ιδιώτες να λαμβάνουν πολλαπλές υπηκοότητες,- μερικές φορές μέσω μεταναστευτικών προγραμμάτων επενδυτών- κατήρτισε μία λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου.

Η κατάταξη δείχνει ποια είναι τα διαβατήρια που παρέχουν στους κατόχους τους τη μεγαλύτερη κινητικότητα σε διεθνές επίπεδο με βάση το πόσες χώρες μπορεί να επισκεφθεί χωρίς βίζα ή με το να πάρει μία κατά την άφιξή του εκεί. Οι αναπτυγμένες χώρες με προηγμένες οικονομίες φαίνεται πως τα πηγαίνουν καλύτερα ως προς αυτό.

Στην πρώτη θέση της λίστας ισοβαθμούν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα διαβατήριά τους δίνουν στους κατόχους τους πρόσβαση σε 147 χώρες. Το διαβατήριο της πλέον πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, της Κίνας, προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε 74 χώρες. Οι κάτοχοι ινδικού διαβατηρίου από την άλλη, δεν είναι τόσο τυχεροί, καθώς τους προσφέρεται εύκολη πρόσβαση σε 59 προορισμούς, την ώρα που το ρωσικό διαβατήριο παρέχει πρόσβαση σε 98 χώρες.

Οι χώρες που προσφέρουν τα «ισχυρότερα» διαβατήρια στον κόσμο:

-ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο (147 χώρες)

-Γαλλία, Νότια Κορέα, Γερμανία (145 χώρες)

-Σουηδία, Ιταλία (144 χώρες)

-Δανία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία (143 χώρες)

-Ελβετία (142 χώρες)

Οι χώρες που προσφέρουν τα λιγότερο «ισχυρά» διαβατήρια:

-Κονγκό, Υεμένη, Κεντρoαφρικανική Δημοκρατία, Κόσοβο (41 χώρες)

-Ισημερινή Γουϊνέα, Μπουτάν, Μπουρουντί, Κομόρες(40 χώρες)

-Σομαλία, Ερυθραία (39 χώρες)

-Αφγανιστάν, Τζιμπουντί, Ιράκ, Αιθιοπία, Νεπάλ (38 χώρες)

-Νότιο Σουδάν, Νησιά του Σολομώντα, η περιοχή της Παλαιστίνης, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Μιανμάρ (28 χώρες)

Fortunegreece.com