Λαπαβίτσας: «Ούτε τον Μάιο συμφωνία»

Κόντρα στην αισιοδοξία των τελευταίων ωρών για τις διαπραγματεύσεις κινήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ούτε τον Μάιο.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι «δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε (σ.σ με τους θεσμούς)με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας».

«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα “υπογράψτε όπως – όπως” από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις… Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα».

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα… Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα…Ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» είπε.

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (…). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο βουλευτής.